Ons volkslied

Vrienden GUG

Vriendenprikbord

    0481-421408 06-1387 66 24

   
 
   
De secretaris van de schutterij Terug naar VéPé
   
 

1992. Secretaris Gert Hooijman van schutterij St. Sebastianus heeft de Zilveren Kers ontvangen. Een historische foto van een ‘gewichtig’ dagelijks bestuur. Ik mijn beleving was Gert het werkpaard die het centrale punt was voor de persberichten. Toen noemden we het nog stukjes voor de krant. Keurig in een envelop.

Een dagelijks bestuur dat een diepe buiging verdient. Samen met voorzitter Piet Hetem (links) en penningmeester Geert Alofs (rechts) stond Gert Hooijman samen aan de basis voor het huidige schutterssucces van de Gendtse kermis. De schutterstent was op sterven na dood. De schutters hadden de tent op de toenmalige Julianaweide de rug toegekeerd. Totdat de schutterij onder leiding van dit bestuurstrio Artiestenbureau Lukassen betrok bij het  Gendtse schuttersfeest. Leo Lukassen  trok voor de Gendtse kermis een blik artiesten los en de schuttersstent liep vol. 

Het succes brocht natuurlijk ok schijve gezichte. De kermiswinst ging ons durp uut in de zak van Leo Lukassen.

De toenmalige burgemeester Harry Lichtenberg ken ik als un gevulug mins. De Gendtse burgemeester trok zich het lot van ons durp aan en deed de suggestie om de schutterstent te runnen door oprichting van de Gendtse Horeca. Het begin van een lange samenwerking.

Ik ging op bezoek bij Anja van de Sant, de oudste dochter van Gert. Thuus was het altied de schutterij, zo kan ze zich met genoegen herinneren. Gert kon nog geen noot spelen, maar de schutterij was voor hem alles. Dus een terechte Zilveren kers, zo was de algemene opvatting. En dat hij de onderscheiding kreeg was ook voor haar een complete verrassing, zegt ze met een glimlach. Anja werd namelijk buiten het complot gehouden omdat ze door haar emoties de boel vrouwtijdig zou verraoje.

De herinneringen van weleer komen met zichtbaar plezier en trots op tafel. Gert Hooijman had als secretaris van de schutterij en lid van Stichting Kersenfeest Gendt zijn huiswerk gedaan om Geert Alofs voor te dragen voor de Zilveren Kers. Niet wetend dat het dagelijks bestuur van zijn schutterij ook in het complot zat. Anja zat naast haar vader toen Petra Snel de bekendmaking inluidde. “Ik zag het gezicht van onze papa. Hij zei, dat gé fout. Dat gé hartstikke fout. Ze leest niet mien tekst voor.”

De ontlading was compleet toen duidelijk werd dat Gert Hooijman op 55 jarige leeftijd de Zilveren Kers in ontvangst mocht nemen.

Gjèrt Hooijman 1932-2008

 

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door een puur Gendts bedrijf
 
 
 

 

 

 

Foto Bestellen

 
 

Naar archief Ouwe Deus