Ons volkslied

Vrienden GUG

Vriendenprikbord

    0481-421408 06-1387 66 24

   
 
   
De Harmonie Terug VP
   
 

1993 -  Harmonie St. Caecilia geeft in de raadszaal van de gemeente Gendt voor aanvang van de openbare raadsvergadering een drel muziek weg. Op de agenda staat het raadsvoorstel om de harmonie een renteloze lening van 9.000 gulden te geven voor aanschaf van nieuwe uniformen.  

De harmonie stond bekend als een bescheiden vereniging die alle zeilen bij moest zetten om de touwtjes aan elkaar te knopen.  Ze hadden gin knoop aon de boks.

De geschiedenisboeken zijn toe aan nieuwe druk met herziening. Zo bescheiden als de RK harmonie is, zo gehaaid was het toenmalig bestuur.  De raad stemde unaniem voor het verstrekken van de lening.

 

Anno 2015 verklapt Jan Schennink, in die tijd lid van de uniformen commissie, dat het bestuur er rekening mee had gehouden dat de gemeente ooit de lening zou kwijtschelden, want volgens Schennink stond de harmonie bij het gemeentebestuur in een goed blaadje. En dat was goed gegokt. De 9.000 gulden is aan de gemeente nooit terug betaald en Caecilia kon nieuwe uniformen aanschaffen.

De uniformen zien ok wjr tot op de draod verslete. En de harmonie heeft nog steeds gin knoop aon de boks. Stichting Vrienden van St. Caecila hebben al vele sponsoracties gehouden. Jan Schennink is lid van De Vrienden. Hij heeft goede hoop dat de harmonie in 2016 weer nieuwe uniformen kan aanschaffen.  Maar dan zonder renteloze lening van de gemeente.

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door een puur Gendts bedrijf
 
 
 

 

 

 

Foto Bestellen

 
 

Naar archief Ouwe Deus