Ons volkslied

Vrienden GUG

Vriendenprikbord

    0481-421408 06-1387 66 24

   
 
   
De slager Terug VéPé
   

v.l.n.r Rob Lagerweij, Bertus Berning en Ben Hulshof

 

In 1993 stond ons durp op zien kop toen Gendt 1200 werd gevierd. Bij het organiseren van de festiviteiten werden ook de toenmalige Gendtse slagers Rob Lagerweij, Bertus Berning en Ben Hulshof betrokken. Het veurpruve van het vleis was een dag d’veur ien onze durpskroeg van Cas en Joke Kruip. Een select gezelschap was uutgenodig. Zo ging dat ok al ien die tied. Als redactie van  weekblad De Krant mocht ik meekijken en een vurkske meepikken van Gendts vleis en meedoen met pruuve aon un sluukske wien Gendt 1200.

Ik ging met de foto’s naar 80-jarige Ben Hulshof. De goedlachse slager beëindigde 20 jaar geleden zijn slagerij aan de Nijmeegsestraat. Het slachthuis voldeed niet meer aan de toenmalige eisen van die tijd. Voor Ben de belangrijkste reden om ook met zijn winkel te stoppen. Het slachten was zijn lust en zijn leven. De winkel is  later bij het woonhuis getrokken.

Zijn geheugen laat  hem met spijt in de steek om wat  te kunnen vertellen over Gendt 1200.

Durpsgesprek

Het werd gewoon een gezellig durpsgesprek. En ik kreeg de kans om Ben eindelijk eens te vragen om nog één keer zijn winkel te mogen bekijken. Als jongetje van 8 werd ik op zaterdag naar de slager gestuurd. Slagerij Hulshof lag aan de rand van het centrum. Mijn herinneringen dat het zaterdags altijd barstens druk was, deed de slager met een wegwerpgebaar van de hand. Maar het was wel zo. Een vervelende herinnering is me als jongetje bijgebleven. Jongen , zeg het maar. Ik hield het bodschappenbriefke van mien móéder stoer ien de tès. Soepvleis, mergpiepke en gehakt  was standaard. Ik moes op een keer ok nog een pond wors bestelle.

Op de vraog welke worst jongen, zal ik best een rooie kop hebben gekregen. Wist ik veel dat er meer dan één worstsoort was. De klanten achter mien motte ien un deuk hebben gelège. Ruim vijftig jaar later ook Ben Hulshof. Verse worst was één van zijn specialiteiten, zo zei hij met een lach en met een zwaar lichtenvoords accent.

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door een puur Gendts bedrijf
 
 
 
 

 

 

 

Foto Bestellen

 
 

Naar archief Ouwe Deus