Ons volkslied

Vrienden GUG

Vriendenprikbord

    0481-421408 06-1387 66 24

   
 
   
De triatlon Terug naar VéPé
   
 

1993, de derde editie van Triatlon Gendt. Opgericht tijdens het jaar dat De Bataven het Kersenfeest voor zijn rekening mocht nemen. Leden van De Bataven en Zwem- en polovereniging Thetis sloegen de handen ineen voor de organisatie van een nieuw sportevenement. Het werd geliek een groot succes. Ons durp had een publiekstrekker van jewelste. Het publiek stond rijen dik langs het parcours de veelal plaatselijke en regionale deelnemers aan te moedigen.

 Op de foto zien we organisatoren van het eerste uur Piet Wegh en Cor Linsen   Asse Bruinenberg uit Grave van de streep dragen. Geert Schreijer (de huidige wedstrijdleider) is na 2 ½ uur zwoegen net binnen. Antoon Hendriks staat met zijn EHBO-koffer paraat. 

Piet Wegh was de eerste voorzitter. Het idee kwam door de buurgemeente Bemmel. Daar werd ook een triatlon georganiseerd. Wat Bemmel kan, kunnen wij  ook, zo was de gedachten. In Bemmel zijn de straten al lang leeg terwijl ien ons durp de triatleten staan te dringen om zich in te schijven. Volgens Wegh had Gendt al bij aanvang meteen goeie minse ien de organisaie. En de samenwerking tussen De Bataven en Thetis leverde meteen een grote groep vrijwilligers op. Er zijn al vanaf het begin elk jaor ruum honderd minse ien de weer.

De tijden zijn veranderd. De eerste jaren waren de digitale mogelijkheden vrij bepekt. Wegh herinnert zich nog dat een routetekening maken nog een ambachtelijk handwerk was. “En nou gé alles op un laptop en aipèd”, vertelt Wegh met een glimlach. De wedstrijduitslagen met deelnemers zijn digitaal  opgeslagen. Dankzij  Joop van Diggelen. Op zijn laptop staat dat Asse Bruinenberg het vorig jaar beter heeft gedaan dan in 1993. Hij finishte op de 46e plaats, in een tijd van 2.25.58 uur.

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door een puur Gendts bedrijf
 
 
 

 

 

 

Foto Bestellen

 
 

Naar archief Ouwe Deus