Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

   
 
 
Mevrouw Gug bezoekt de Appelplukdag

Terug naar Vépé

 

De landelijke Apelplukdag. Als ik dit concept in het westen van het land zou willen promoten dan zou ik beginnen met aan te geven hoe opvoedkundig verantwoord het is om hier naar toe gaan. Want weten kinderen nog dat appels aan een boom groeien en niet in de fabriek worden gemaakt?

Bij ons in Gendt denk ik dat de meeste kinderen dat echt nog wel weten. Of ze fietsen dagelijks /wekelijks langs de appelbomen óf ze gaan met school een dagje naar de boerderij. Dat is immers toch “in het dorp”. Nee, in Gendt wil ik vooral laten weten hoe ongelofelijk leuk, gezellig én ook informatief deze dag bij Boerderij De Geer is.

Want er is niet alleen te zien hoe de appel groeit, maar je leert ook hoe je appels moet plukken. (eigenlijk moet ik zeggen draaien). En er wordt meer verteld over de verschillende rassen appels en peren).


Daarnaast is het met alle andere activiteiten echt een aanrader.

 

 

 

Dé attractie van deze dag is natuurlijk de appelpluktrein. Om mee te kunnen gaan moet er meestal even gewacht worden. De Efteling-wachtrij-poortjes zijn hier niet nodig. Gemoedelijk wacht iedereen tot er een plekje vrij is.

En daar zit je dan… Met gevaar voor eigen leven met je hele hebben en houden als een appel in een wiebelige kist. En allemaal doen we net alsof dit helemaal niet eng is…

En dit helpt dan niet echt bij het ontspannen gevoel tijdens een ritje…
 

Nieuw in het assortiment: de platgetrapte appel

 

Naast dat zo’n dag leuk en gezellig is, leer je ook nog eens van alles over de verschillende soorten appels. Zo weet ik sinds vandaag dat ze een Kanzi appel nu plukken, maar dat deze pas in januari naar de winkels gaat en in februari / maart op zijn lekkerst is.

Mocht er nog ergens een kind zijn die niet van appels houdt, dan is dit vast de oplossing. Wie wil zo’n gezellig appeltje nou niet opeten?

Schminken blijft voor velen favoriet. En hier in Gendt gewoon gratis, hoe anders dan bijvoorbeeld op de Sonsbeekmarkt in Arnhem. Daar bleek na het schminken dat we toch nog even 1,50 per kind moesten afrekenen.

Kijk hier hebben we wel een puntje te pakken. Bij elk “gewoon” bezoek aan de winkel van De Geer moet ik weer uitleggen waarom je die dag niet geschminkt wordt op de boerderij

Tussen al het moois wat speciaal voor deze dag georganiseerd is, is de “gewone” speeltuin eigenlijk al genoeg. Neem nou deze buis die klimtoestel en glijbaan in 1 is. Of een geheime tunnel, of een piratenschip, of uitkijktoren…

En ook een ritje op een pony hoort erbij. Hoeveel kinderen zullen vandaag ook voor het eerst op “een echt paard” hebben gezeten? 

Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd. Al doet de hamburger en worstlucht niet zo landelijk aan, lekker is het wel.

Koeien “melken” blijft altijd leuk. En weet je nog niet hoe dat moet? Kijk je het toch gewoon even af bij een grotere jongen die het al wel weet.

Tja, en dan moet je toch een keer naar huis. Zie de kids dan nog maar eens mee te krijgen…

Dit jaar niet geweest? Like dan de facebookpagina van De Geer  en dan zie je vanzelf wanneer het volgend jaar is.

Groetjes,

Mevrouw Gug

 
 
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 

Hallo,

Ik struin met pen en telefoon door het dorp. Ik wil mijn ervaring met u delen van bezoeken aan een activiteit, evenement of gewoon iets leuks van wat op mijn pad komt.  Als mijn ouderlijke mogelijkheid het toelaat, dan neem ik graag mijn gugjes Liz en Stan mee.  

Groetjes,

Mevrouw Gug


Psst,
Ik heb een blog

 

 

 

 

 

Foto bestellen
 
 

Archief van Mevrouw Gug