Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Het asbest   (Maandag 3 oktober) Terug Vp
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?

 

     

De sloop van de oude boerderij is begonnen. De asbestverwijderaars zijn bezig om het dakbeschot van  asbest weg te halen. Een deel van de dakpannen waren al eerder in veilig gesteld om straks door kunstenaars Marcelle Hilgers en Lizet Burgersdijk  gebruikt te gaan worden voor hun kunstwerk Dijk van een wijf. De bouwlocatie wordt Villa Waalzicht genoemd, omdat hier vroeger een villa heeft gestaan.

GUG was niet bepaald welkom om de asbestverwijdering vast te leggen. Met oneigenlijke argumenten werd GUG door de leidinggevend medewerker van het saneringsbedrijf gesommeerd de toegangsweg naar de boerderij te verlaten. De waarschuwing van asbestverwijdering bleek vooraan de weg niet te zijn aangebracht. Laat staan afgesloten.

Toch was er voldoende gelegenheid om te zien dat de leidinggevende medewerker zonder beschermende kleding voor het pand aanwijzingen gaf.

Griezelig

Als leek kwam het als onveilig en griezelig  over. Ik had geen enkele behoefte meer om nog eens over de toegangsweg te fietsen.  Asbest.

   

 
 

Naar het archief van project oeverwal