Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Het grondverzet     (maandag 21 november) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?

De sloopactiviteiten voor inrichting van het project Oeverwal Gendtsche Polder zijn nu duidelijk achter de rug. Het grondwerk is nu in volle gang. Voor het project wordt bijna dertigduizend kuub grond verzet. In de polder is een strook rijplaten gelegd zodat vrachtwagens niet over de openbare weg hoeven te rijden.  

Tussen camping Waalstrand en het Kraaienbos wordt een laag grond afgepeld. Bedrijven en bewoners hebben onze polder deels gebruikt als stortplaats. Nadat de graafmachine zijn werk heeft gedaan, komt over het hele weiland gestort puin aan de oppervlakte.
De overgebleven schrale grond wordt opnieuw ingezaaid met Italiaans raaigras dat zich gaat ontwikkelen als glanshaverhooiland. De afgegraven grond wordt gebruikt om de toekomstige bouwkavels op het Mifigro terrein op te hogen.

De ‘polderstortplaats’ kan nog erger. Uitvoerder  Michel van Eeuwijk van het bedrijf Wetering,  laat tijdens de  graafwerkzaamheden bijna dagelijks de grond onderzoeken. Asbest lijkt bijna geen verrassing meer. Op het erf van boerderij Huisman was sanering onverwacht noodzakelijk. Nu is een stuk grond afgesloten waar een kamsalamanderpoel gegraven moet worden. Ook hier zit asbest in de grond.

De polder krijgt vijf van die poelen. Om water in de poelen te houden, wordt de bodem met vette klei bedekt.

De oplevering van het hele  project staat gepland in juli 2017.

 

 

 

Het toekomstige glanshaverhooiland.

 

 

Ophoging voor bouwkavels op het Mefigroterrein.

Kinderarbeid?

   
 

 

   
 
 

Naar het archief van project oeverwal