Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
De Start  van de werkzaamheden     (maandag  12 september) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?

Na afloop ging was de grap geboren.  De gedeputeerde en de wethouder zijn nog niet in staat om een deuk in een pakje boter te slaan. De losgelaten sloperskogel maakt weinig indruk op de voormalige bedrijfshal van smelterij Mefigro. De machinist moet een paar keer de kogel op en neer halen om daadwerkelijk een gat van formaat te slaan.

De werkzaamheden in onze polder worden uitgevoerd door Wetering uit Heesch. Uitvoerder Michel van Eeuwijk legt uit waarom de sloperskogel geworden is tot een museumstuk. De moderne sloop gaat beetje bij beetje. Al het recyclebare materiaal moet er uit worden gehaald. De uitvoerder schat zo’n zestig procent. Veel van het materiaal blijft in Gendt. Zo wordt het puin vermalen tot grondstof voor de fundering van de nieuwe polderweg. Het sloophout gaat naar polderbewoners die het thuis mogen opstoken.

Michel van Eeuwijk is het aanspreekpunt voor publiek en polderbewoners en heeft daarom al verschillende gesprekken aan de keukentafel achter de rug. Hij ziet deze klus als een uitdaging. Alles zit er in, zegt hij. Grond, water, wegenbouw en natuurontwikkeling. Maar vooral, een klus dichtbij de mensen.


Spreekuur

Wekelijks houdt hij in de bouwkeet op woensdag een inloopspreekuur van 16.00 tot 17.00 uur. Het kan ook op telefonische afspraak 06-51487991.

 

Wethouder Sluiter ziet hoe hij de sloperskogel het werk had moeten laten doen
 

Uitvoerder Michel van Eeuwijk (rechts)

 
 

Naar het archief van project oeverwal