Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Het digitale kantoor Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

ABC Lingewaard gaat met de rubriek ‘De boekhouder legt uit’ de komende maanden dieper in op de dienstverlening  van de moderne boekhouder.

De aftrap doen wij met het digitale kantoor.

Jaap Sommerdijk

Mijmeren over vroeger hoeft niet altijd verkeerd te zijn. Maar de tijd van de stoffige boekhouder laten wij graag achter ons zoals het boekhoudkundig verwerken van facturen en bankafschriften, handmatig uitgeschreven boekingen in journaalposten enz. De periodieke gang van ondernemers naar de boekhouder met ordners onder de arm loopt terug. Het digitale tijdperk heeft het beroep van boekhouder ingehaald en verandert in adviseur. Veel administratieve functies en handelingen zijn overgenomen door software programma’s.

De technologische ontwikkelingen gaan in rap tempo. Begrijpelijk dat het voor een grote groep ondernemers te snel gaat. Vandaar dat ABC Lingewaard die klanten met de vertrouwde papieren werkwijze blijft bedienen. De wens van de klant staat voorop.  

Het resultaat telt

Digitale boekhouding betekent minder papier en minder rompslomp en meer tijd waarvoor je ondernemer bent.

Scan en herken

ABC Lingewaard biedt de zogenaamde ‘scan en herken’ mogelijkheid. Facturen en rekeningen worden op je kantoor gescand en meteen in de digitale boekhouding opgenomen. Online kijk je eenvoudig met ons mee wanneer wij jouw administratie verwerken. 24 uur per dag, 7 dagen per week altijd inzicht in de bedrijfsresultaten. Helemaal als je onze app installeert zodat je het ook op je smartphone of tablet kunt nakijken. 

Autobedrijf JST is bij de start van het bedrijf  op ons advies gelijk de digitale weg ingeslagen. De voordelen zijn enorm, zeggen Jorg Peters en Stijn Hubers. Behalve een snel inzicht in de financiële administratie, zijn er meer voordelen. Met een druk op de knop zijn alle gegevens inzichtelijk. Een factuur nakijken, wat het resultaat (winst) van JST op dat moment is en weten hoeveel omzetbelasting je moet betalen of terug krijgt. En wat misschien nog belangrijker is, in een oogopslag wordt duidelijk gemaakt welke bedragen bij crediteuren en debiteuren nog open staan.

Jorg Peters scant een factuur. Binnen luttele seconden is het bedrag in zijn administratie verwerkt.

Jorg en Stijn hebben hun bedrijfsinfo aan het systeem gekoppeld. Per klant is bijvoorbeeld te zien welk onderhoud en reparaties de auto heeft gehad, inclusief de facturen en betalingen. We hebben veel sneller inzicht in de situatie van de klant, zegt Jorg. Over de privacy hoeven de klanten zich geen zorgen te maken. Het systeem is beveiligd in een datacenter van Rackspace welke te boek staan als de veiligste ter wereld en er is te alle tijden spraken van een versleutelde verbinding.

Bewaarplicht administratie

Als ondernemer heb je te maken met de fiscale bewaarplicht van de administratie van 7 jaar. Als je administratie volledig digitaal staat mag je simpelweg de papieren documenten archiveren in de schredderJ. Kortom geen ordners en kasten vol administratie maar een gebruikersnaam en een wachtwoord van ABC Lingewaard en alles is binnen handbereik.

ABC Lingewaard ziet absoluut toekomst in het ‘digitale kantoor’. De dienstverlening van de  moderne boekhouder verschuift naar advisering op financieel, administratief, bedrijfseconomisch en fiscaal gebied, legt Jaap Sommerijk uit. “Wij kunnen nu met dezelfde kosten veel meer een adviserende en sturende rol aannemen en daar ligt de toegevoegde waarde voor de ondernemer van deze tijd  Belangstelling? Nieuwsgierig? Neem dan contact op met ABC Lingewaard voor een vrijblijvende afspraak.