Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

   
 
 
Mevrouw Gug bij Koningsdag  (donderdag 27 april)

Terug naar Vépé

 

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen; wat ben ik blij dat we nog steeds Koningsdag kunnen vieren in Gendt. Dat er vrijwilligers zijn die tijd en energie steken in de organisatie van deze dag.

In ons huis is Koningsdag, een dag om naar uit te kijken. Zodra we opstaan worden de fietsen versierd, vervolgens gaan we naar het plein voor de ballonnenwedstrijd (en hopen we dat deze niet los komen en voortijdig de wedstrijd beginnen), om daarna in optocht naar het kinderdagverblijf te gaan (“vroeger een gemeentehuis” blijft een lastig begrip). De middag staat in het teken van iets kopen op de rommelmarkt en spelletjes doen.

Chaos en stress

Wie hierbij een romantisch beeld heeft van een harmonieus gezin heeft het mis. Op het laatst weet ik niet meer waar de oranje ballonnen liggen, blijken de buizen niet op de grotere fiets te passen en heeft dochterlief ineens een dermate eigen mening dat het versierplan van papa zo de prullenbak in kan. Kortom, chaos en stress.

Maar gelukkig, we blijken geen uitzondering. Elke ouder die ik spreek staat hijgend, met het zweet onder de oksels op het plein.

Stef met opa

 

 

 

Achteraf heeft het toch allemaal weer zijn charme en besluiten we het volgend jaar weer hetzelfde te doen. Wellicht is dat niet voor iedereen zo? Ik vind het toch jammer dat er veel ouders zijn die het versierde-fietsen-gebeuren overslaan.

Een klein puntje; Het zou nog leuker zijn als er bij het gemeentehuis een plek is waar alle versierde fietsen kunnen staan, mét plaats voor de kinderen. Nu bewonderen ze vooral de broeken van de schutterij en harmonie.

Tot slot alle lof voor de dames die de organisatie van de nieuwe oranjespelen op zich hebben genomen! Wat een leuk concept. Met de ontvangen stempelkaart kon je niet alleen gratis een ijsje bij WIJS halen én een frietje bij Cafetaria Flintrop, je kon daarnaast stempels kopen.

 Ofwel meteen een hele kaart (slechts 2 euro), of bijvoorbeeld 5 stempels (1 euro). Per stempel kon je een spelletje doen of iets kopen bij het speelgoedkraampje. De kaart vol? Gelukkig waren er ook nog een paar activiteiten en het springkussen waar je zo vaak op mocht als je wilde.

We kijken alweer uit naar Koningsdag 2018, hopelijk weet ik dan nog wel waar de oranje ballonnen liggen ;-) .

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 
 

Hallo,

Ik struin met pen en telefoon door het dorp. Ik wil mijn ervaring met u delen van bezoeken aan een activiteit, evenement of gewoon iets leuks van wat op mijn pad komt.  Als mijn ouderlijke mogelijkheid het toelaat, dan neem ik graag mijn gugjes Liz en Stan mee.  

Groetjes,

Mevrouw GugZie ook, mijn blog

 

 

 

Foto bestellen
 
 

Archief van Mevrouw Gug