Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
De barbecue op terras van Fort Pannerden (zondag 7 mei) Terug Vépé
 
Vragen of een
sterfgeval melden?
06-421 160 93
 

Het restaurant van Fort Pannerden is 1 jaar open en dit wilde Buitenpoort-Catering graag vieren met zijn gasten. Aten de fortsoldaten vroeger ‘broodje kuch’, met bruine bonen: vandaag is het dus even anders, zo meldt de Buitenpoort. Op het terras van Fort Pannerden staat een barbecue. Voor GuG een reden om naar de buren te gaan.

De enige reden om niet te gaan zou het weer kunnen zijn. Fort Pannerden ligt in een beschermd natuurgebied. De auto en alles wat een motor heeft wordt als ongewenst voertuig met een ernstige ziekte naar een parkeerterrein aan de Pannerdenseweg gedelegeerd.
De passagiers mogen dan kiezen. Twintig minuten lopen of gratis mee met een TukTuk. De elektrisch aangedreven voertuigen rijden op en neer en kunnen  6 personen meenemen.

Je eigen fiets is nog altijd de beste oplossing. Ik kon pal voor de ingang mijn fiets stallen, al moest ik op de toegangsweg wel afstappen voor een kudde Konikpaarden met in het midden een jong veulen. Ach, denk je dan, de dieren hebben als vaste bewoners van de Klompenwaard de meeste rechten.
Voor de ingang van het fort maak ik een foto van een Rode Geus. Wel zo toepasselijk om een hamburgerleverancier in het wild te ontmoeten. En dan op naar het Fortterras van Buitenpoot-Catering.

Draconisch besluit

Bij slecht weer was ik niet met de auto gegaan, maar thuis gebleven. Gelukkig hoefde ik zo’n draconische besluit niet te nemen. Het was genieten van lekker eten, een gastvrije ontvangst en een bijzonder uitzicht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om de vingers er bij af te likken!

 
 

Archief