Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
CCK   Caravanclub (september) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door een Gendtse Vriend
 
 
 
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?

Riet Rikken uur ons durp

Vanaf 1 april zwelt ons durp stevig aan met tijdelijke inwoners. Mensen die dan graag ien ons durp willen wonen, recreëren en boodschappen doen. Wat trekt ze naar Gendt? Om antwoord te vinden zoekt GuG deze mensen op. In hun caravan, tent of camper op camping Waalstrand van Roger Cornelissen en Anciëlla Tap.

Keuvelen met leden van CCK Caravanclub

CCK is een vereniging van actieve kampeerders waar de harten in het voorjaar sneller gaan kloppen. De sleurhut wordt meerdere keren per seizoen aan de trekhaak gekoppeld om er op uit te trekken.

De vereniging is opgericht door bezitters van een Chateau caravan, maar al jaren kunnen ‘andere merken’ zich ook aansluiten. Een beetje noodgedwongen, want het aantal georganiseerde kampeerders loopt terug.  

CCK Caravanclub heeft het seizoen afgesloten met een week op camping Waalstrand. Leden organiseren om toerbeurt een gevarieerd programma. Voor het slot van het kampeerseizoen 2017 hadden de zogeheten gastequipes Toos en Herman Venzelaar uit Nijmegen en Riet en Henk Rikken uit Gendt hadden zich gemeld om de organisatie op zich te nemen. De gepensioneerde leeftijden bleek geen garantie om beide echtparen op één dag gezamenlijk aan de campingtafel te krijgen! 

 
 
Tijdens mijn bezoek aan echtpaar Venzelaar, met een zet zegt Herman met nadruk, zijn de weergoden hun niet goed gezind. Pluvius heeft boven camping Waalstrand al het hele weekeinde vrij spel. Voor het Nijmeegse echtpaar geen reden om hun stemming er door te laten beïnvloeden, zo doen de 82-jarige pensionado’s met een opgewekte gezicht graag voorkomen.

Ge mot der gewes zien

Ze hebben een ruime kampeerervaring achter de rug. In 1961 trokken ze voor het eerst met de tent er op uit. Nu toeren ze met de comfortabele caravan Fendt door binnen en buitenland. Met dit jaar de afsluiting in Gendt. ‘Ge mot der gewes zien’, zo luidt het weekprogramma gericht op Gendt, doorspekt met dialectische invloeden van Riet en Henk.

De Venzelaars zijn vanaf 1997 lid. Toen bestond de caravanclub nog uit zo’n 200 leden, mijmert Herman. Nu schat hij dat er nog zo’n 90 leden over zijn. Bovendien neemt ook het aantal alleenstaanden toe, vult Toos aan. Toch wordt er niet gesomberd. De stemming is goed, zegt Herman. “Het is een actieve club. En gezellig. Niets moet, alles mag.”

Gendt en omgeving

De CCK trekt er zo’n vijf keer per jaar op uit. Leden kunnen zich vrijblijvend inschrijven. De ‘gastequipes’ hadden uitstapjes in Gendt en omgeving georganiseerd.
 

Zoals bezoek aan Fort Pannerden, Jeu de boules in de polder, struintocht met onze boswachter Rick Basten  en appels plukken bij boerderij De Geer.
Ter afsluiting was er een buffet van Dé Smaakcateraar in Veerhuis Concordia. En alles ongedwongen. Het is geen moeten om mee te doen, zegt Herman. “De charme van zo’n week is dat je leden na een jaar weer terug zie.”

Fietsen

Er zijn ook momenten om zelf op pad te gaan. De Nijmeegse Herman ziet Gendt als een mooi rustig dorp. Voor de boodschap kun je er alles vinden wat je nodig hebt, zegt Herman. “Wat wil je nog meer.” Fietsen is in zo’n vakantieweek heel belangrijk. “Je blijft niet de hele week op de camping zitten als het niet nodig is.”

Het is goed in Gendt, knikt Toos. Toch heeft ze moeite met de Betuwse dijken. Zeker met de fiets. “De auto’s rijden echt niet zachtjes hoor ” Als ze in de CCK groep van zo’n dertig mensen over de dijk fietst, vindt ze het erg beangstigen

 
 
Riet (75) en Henk Rikken (82) spreek ik aan het slot van de vakantieweek. Verschillende kampeerders waren bezig om hun droge voortent alvast op te breken. De wasruimte was druk bezet. De krachtige najaarszon heeft Pluvius uit Gendt verdreven. Heerlijk toch, zegt Riet met een blij gezicht. Ook tijdens ons gesprek bleef ze als een heerlijke positivo stralen. “Het is super hier.” Toen ze aankwamen moesten ze storm en regen trotseren, laat Riet weten. Maar dat ligt ver achter haar. “Een vakantie afsluiten met zo’n prachtig weer dan onthoud je alleen maar de fijne herinneringen.”

Achtertuin

Als Gendtse inwoner kamperen in de achtertuin van je eigen durp. Hoe voelt dat om zo dicht bij huis te zijn? Henk kijkt me ondeugend aan. Een glimlach kan hij niet onderdrukken. “Ach, as je hier lekker ien het sunneke zit, dan heb je er gin ins è’rug ien. De rivier is toch hartstikke mooi?” Het is voor de vierde keer dat ze op Waalstrand staan.

De thuiswedstrijd en met Herman het programma te organiseren, bevalt Henk wel. Een bescheiden opstelling is hem kennelijk niet vreemd. “Ik doe het vooral voor deze ouwe mensen. Dan kunnen ze ook een keer genieten van deze camping en omgeving.”
Riet en Herman horen van CCK leden alleen maar positieve geluiden over de camping en ons durp. gemoedelijk, meegaand en gastvrij, zijn veelgehoorde indrukken. 4 tot 5 jaar per jaar trekken ze er op uit. Dit jaar ook naar de Moezel en Oostenrijk. En in het rijtje met Waalstrand wat is dan jullie topcamping? De Moezel komt op 3, zegt Riet. En Gendt, zo vraag ik. Wat dacht je, roept Henk. Op de campingtafel staat een blikje Oostenrijks Gösser bier.
 

“Karinthië natuurlijk.” Dit jaar zijn ze op hun Oostenrijkse ‘huiscamping ’ gehuldigd voor hun dertigste bezoek.
Voor Karinthië komt camping Waalstand op de tweede plek? Nee hoor, roept Riet snel. Oostenrijk is net als Waalstrand schoon en de beheerders zijn meegaand. Maar je kunt die ze niet met elkaar vergelijken, zegt Riet. “Het is allebei super.” Bij ons afscheid stoomt de duwcombinatie Hercules II met zes bakken stroomopwaarts. De rivier hè, dat is toch uniek.

 
 
 

Naar het archief van de camping