Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
De Buutgala (zaterdag 7 januari) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
Het jaarlijkse buutgala van De Waskniepers is geen publiekstrekker. Bevriende carnavalsverenigingen moeten de zaal van De Klok zo goed al het kan enigszins vullen. Jammer, want de zuidelijke buutreedners wisten met hun grappen en woordspelingen het publiek een aangename avond te bezorgen.

Bart Ketelaars uit Udenhout zit in het buutreednerscircuit. Hij was vanavond voor de tweede keer in Gendt. Gendt is wel de uiterste zottenhoek waar hij heeft opgetreden. “Ik was vur een paar jaar geléje ok in Gendt waar ze meer zalen hadden en een biljart veurin”, zo legt hij uit. Hij heeft zich voor zijn buut niet in de dorpse samenleving verdiept. Hij ziet wel wat het publiek doet. Interactie ging hem vanavond goed af. Hij heeft het over peperkoek. “Of zeggen jullie ontbijtkoek?” Uut de Gendtse narrenhoek klinkt gemberkoek.
Zijn algemene buut mag hij dit jaar in zo’n dertig plaatsen voordragen. Als verpleger op een Zonnebloemboot. Bart heeft de Tonpraotakkedemie in Tilburg gevolgd, zegt hij. En dat was te merken. Zijn grappen kwamen bij het publiek goed over, al moest GuG goed opletten om zijn Brabants dialect te kunnen volgen.

Taol

Het wachten is dus op een Gendtse tonpraoter die ien onze taol grappen mik. Uut Lingewaard, ok goed. De Gentenarren kunnen hun contacten best inzetten om het Buutgala van De Waskniepers een durps tintje te geven. Dan komt wellicht ook het ‘gewone volk’ zonder steek op hun hoofd naar De Klok.

Prins Bram de Stoemper past ien de pauze op de blage

 
 

Naar het archief van Actueel