Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

   
 
 
Mevrouw Gug vrijwilliger Speelgoed- en Kledingbeurs   (zaterdag 7 oktober)

Terug naar Vépé

 

Dit lijkt misschien een chaos, maar alles is al voor een eerste keer gesorteerd.

 

Bezieling

Wie al eerder iets van mij gelezen heeft op GUG, weet dat ik een fan ben van de Speelgoed- en Kledingbeurs. Waar ik al een jaar of 5 als klant naar de beurs ga, besloot ik me dit jaar aan te melden als vrijwilliger.

En tjee..… Wat-een-werk.

Ik was me ervan bewust dat er veel werk verzet wordt. Dat zie je in één oogopslag, kijkend naar de presentatie van alle spullen. Maar dat een grote groep mensen hier meer dan 2 volle dagen bezig is… voor een 2 uur durende beurs. Dát had ik me eigenlijk niet gerealiseerd. Ik neem je mee in mijn 2 dagen “backstage”.

Vrijdag 8.50 uur: Ik sta een beetje beduusd midden in een nog lege Providentia. Benieuwd naar wat deze ochtend me gaat brengen én of ik wel een goede hulp zal zijn.

10 minuten na de start, iedereen weet meteen wat er moet gebeuren.

Vrijdag 9.10 uur: Ok. Het is me meteen duidelijk. In deze groep weet iedereen van aanpakken. Men kijkt wat er moet gebeuren en helpt elkaar.

Uitleg

Binnen 20 minuten staan de eerste tafels al op zijn plek, zijn de eerste tassen met “te verkopen spullen” ingeleverd en hebben de nieuwe mensen (zoals ik) een uitleg gehad. Daarna is het uitzoeken, uitzoeken, uitzoeken. Alles wat men inbrengt wordt nagekeken. Is de kleding wel schoon? Is het geprijsd? Waar moet het komen te liggen? Met tassen en kratten tegelijk komt alles binnen. En aangezien je tot 17.00 uur spullen mag inleveren, wordt er de hele dag nagekeken, uitgezocht en goed gelegd.

De inzamelingsopbrengst van een 1/2 uur.

Vrijdag 20.30 uur: 12 uur na de start van die ochtend kan vrijwel iedereen naar huis. “De winkel” is zo goed als klaar voor de verkoop.

De tweede sortering

Zaterdag 8.45: De laatste dingen worden klaargezet. De kassa’s, de maatborden, de welbekende puntjes op de i. 5 minuten later zijn de eerste wachtende klanten binnen. Ruim een uur voor opening wordt de rij al gevormd.

Wat een spul
Zaterdag 9.30 uur: Alle vrijwilligers krijgen de laatste info. Wie staat waar? Hoe kunnen we zorgen dat iedereen fijn kan shoppen? En wat moet er na de beurs gebeuren.

Zaterdag 10.00 uur: Het begint! De deuren gaan open. Iedereen met een doelgerichte blik op datgene dat ze hopen te vinden op de beurs.

Klaar om verkocht te worden.
 
Klokslag 10.00 uur
 
10.01 uur  
10.02 uur

Zaterdag 12.00 uur: Waar ik me het meest over verbaasd heb is hetgeen er vanaf 12.00 uur moet gebeuren. Iedereen die producten inlevert zet een code op de prijskaartjes. Daardoor kan allereerst bekeken worden hoeveel iemand verkocht heeft en welk bedrag hij/zij daarvoor gaat ontvangen. Maar tevens moet na de beurs alle niet verkochte items weer bij elkaar gezocht worden. Alles wat niet verkocht wordt kan je namelijk diezelfde middag weer ophalen.

Sponsoring

Na een korte lunch (maar erg lekker dankzij de sponsoring van Cafetaria Flintrop  start de militaire operatie. 3 sorteerrondes, de juiste tassen erbij zoeken én kijken welke dingen mensen terug willen (of wat naar goede doel mag). En dat in minder dan 5 uur. Pff, wat een werk.

En hoe jammer is het dan dat, door een dubbele boeking van de grote zaal in Providentia, deze militaire operatie niet uitgevoerd kan worden zoals gepland.

Wat me hierbij het meest opviel? Geen van de vrijwilligers klaagt dat ze er hierdoor meer werk aan hebben of langer bezig zijn. De grootste zorg is dat de mensen het zo vervelend vinden dat ze op hun spullen moeten wachten en daardoor de volgende keer misschien niets inleveren. Dat noemen ze nou bezieling.

Grijze mannen

Hoewel eigenlijk Meneer GuG de diepe buigingen maakt, ga ik het deze keer ook gewoon doen. Een hele diepe buiging naar het team dat met zoveel bezieling deze beurs weet te organiseren.

p.s. En of ik zelf ook weer geslaagd ben? Laten we het zo zeggen. De twee oude grijze mannen die in december komen zullen blij met me zijn…..

 

 
 
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 
 

Hallo,

Ik struin met pen en telefoon door het dorp. Ik wil mijn ervaring met u delen van bezoeken aan een activiteit, evenement of gewoon iets leuks van wat op mijn pad komt.  Als mijn ouderlijke mogelijkheid het toelaat, dan neem ik graag mijn gugjes Liz en Stan mee.  

Groetjes,

Mevrouw Gug


Psst,
Ik heb een blog

 

 

 

Foto bestellen

 

 
 

Archief van Mevrouw Gug