Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

   
 
 
Mevrouw Gug bezoekt Heel Hulhuizen Bakt  (zaterdag 1 juli)

Terug naar Vépé

 

Wethouder Helga Witjes, Romee , Francis en Robert.

Voor de kinderen, was er genoeg vertier.

Het zal niemand ontgaan zijn dat 1 juli een speciale dag was in Hullese (Officieel natuurlijk Hulhuizen, maar ook ik betrap me erop dat ik gewoon Hullese leer aan mijn kinderen..).

Grote borden aan de weg, volop aankondigingen op Facebook en in de kranten. 1 juli 2017 zal niet alleen de boeken in gaan als het 50-jarige jubileum van Speeltuinvereniging Hulhuizen, maar ook als de eerste editie van “Heel Hulhuizen Bakt”. En ja, dat was terug te zien in het aantal deelnemers. De jury had de “zware” taak om maar liefst 31 taarten de proeven en beoordelen.

En die juryleden wisten waar ze het over hadden. Niemand minder dan Francis (deelneemster van de echte Heel Holland Bakt) en banketbakker Robert Braam deelden samen met een kinderjury goedkeurende blikken uit bij iedere hap. Romee had het geluk om gekozen te worden als kinderjury en ook als eerste alle taarten te proeven.

 

Na een iets langere officiële opening dan gepland, met iets meer regen dan gewenst, was het tijd voor de uitslag. Wie mag zich de beste taartenbakker van Hulhuizen en omstreken noemen? Francis en Robert hadden na veel wikken en wegen 6 winnaars. De winnaar uit de hartige taarten categorie was ont-zet-tend verrassend, er was namelijk 1 iemand met een hartige taart. Voor de jury daardoor een nog moeilijkere taak om uit de overige 30 taarten slechts 5 winnaars te kiezen. Tot enorme verrassing van Romee bleek dat haar eigen inzending door haar mede juryleden tot winnaar was gekozen. De duidelijk zichtbare verbazing en blijdschap was prachtig om te zien.

 

En daarna? Ik zou bijna willen zeggen: Aanvalluh!! Iedereen kreeg namelijk de kans om van de taarten te proeven. En stiekem was dit misschien wel het allerleukste deel van deze wedstrijd. Complimenten werden gegeven, tips werden uitgedeeld en iedereen genoot van de lekkere taart. En ik? Ik kreeg de kans om met Francis te praten over mijn eigen inzending. En even, heel even, waande ik me in de Heel Holland Bakt tent met André, Janny en Robèrt.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 

Hallo,

Ik struin met pen en telefoon door het dorp. Ik wil mijn ervaring met u delen van bezoeken aan een activiteit, evenement of gewoon iets leuks van wat op mijn pad komt.  Als mijn ouderlijke mogelijkheid het toelaat, dan neem ik graag mijn gugjes Liz en Stan mee.  

Groetjes,

Mevrouw Gug


Psst,
Ik heb een blog

 

 

 

Foto bestellen
 
 

Archief van Mevrouw Gug