Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

   
 
 
Mevrouw Gug bezoekt de pronkzitting   (zaterdag 11 februari)

Terug naar Vépé

 

Een jaar of acht geleden ging ik met een groot deel van onze vriendengroep naar de pronk. Geen idee wat we ervan moesten verwachten. Als twintigers ook (veruit) een van de jongsten. Totaal onvoorbereid gingen we er naar toe. Het feit dat de pronkzitting nu nog altijd een vaste prik in onze agenda’s heeft, zegt denk ik genoeg.

Maar als dertig-nog-wat (we zijn natuurlijk nog lang geen 40..) valt me wel iets op. Na al die jaren lijkt het alsof we nog altijd een van de jongste zijn tijdens de avond. Wellicht dat de aanwas van “de jeugd” nog wat stimulans kan gebruiken. Daar draag ik als mevrouw GuG graag mijn steentje aan bij. Lees mee in een hoofdstuk van “pronkzitting voor beginners”.

Wat je echt moet weten:

   De pronkzitting wordt georganiseerd door een carnavalsvereniging uit Gendt. Het is echter geen avond van polonaise, confetti en carnavalskrakers. Oftewel, de boerenkiel mag thuisblijven. Of misschien moet ik zeggen; mocht. Prins Bram introduceerde aan het begin een heuse Gendte boerenkiel. En hoe leuk hij het zou vinden als deze kiel volgend jaar de zaal geel met blauw zou laten kleuren.

   Het is een avond waarbij je de hele avond zit op een iet wat ongemakkelijke stoel, in een te smal pad aan een wiebelige tafel. Daar komt bij dat er verschillende zit, sta en zelfs wat heupwiegende bewegingen aan te pas komen. Dus moeilijke outfits waarin je nauwelijks kunt bewegen zijn niet aan te raden. De mooie stiletto hakken kunnen daarentegen wel weer eens uit de kast.

    Het programma heeft 1 pauze. Kleine tip, zorg dat je net daarvoor naar de wc gaat of net daarna.  Tenzij je natuurlijk graag even kletst met de andere in de wachtrij.

    Het is best een lang programma waarbij er de nodige (alcoholische) drankjes besteld kunnen worden. Het “hapje” is iets minder goed geregeld. Ook niet nodig want dat neem je gewoon zelf mee (ja, je leest het goed). Onze grootste beginnersfout was dat we  niets bij ons hadden. Met name de complete koude buffetten op de andere tafels maakten dat toen zwaar ;-). Inmiddels gaan ook wij schaamteloos met een enorme tas vol lekkers naar binnen.

Bij de aanblik van de tafels zou een menig Tupperware demonstratrice volmaakt gelukkig worden. De gehele collectie komt voorbij.

Top 3 van 2017

En ja, nu zijn jullie natuurlijk ook benieuwd hoe de optredens van dit jaar waren. In het fotoverslag van “de echte GuG’ is natuurlijk al het nodige te zien. Ik besloot een peiling in mijn gezelschap te houden. Mijn tafelgenoten hebben alle acts deskundig beoordeeld met een cijfer.  

Daarmee zijn wij tot de volgende top 3 gekomen. Dus aan deze pronkers: Dank voor jullie mooie bijdrage aan onze jaarlijkse vriendenavond

1: Femmes Fataal
Een nieuwe samenstelling van zowel reeds bekende pronkers als een nieuwkomer. De 4 dames zetten naar ons idee een origineel optreden neer met veel “eigen” en herkenbare teksten. En hun piemel-lied wordt vast een hit op YouTube.

2: De Gentekwekers
Wat wij waardeerden aan het optreden van de Gentekwekers was enerzijds de humor, anderzijds de leuke teksten. Het optreden “loopt” en zag er super verzorgd uit. 

3 Anoek
We hopen niet dat Anoek haar woord houdt. In dat geval was dit namelijk haar laatste optreden tijdens de pronk. En wat zou dat jammer zijn! Anoek durft zichzelf bloot te geven in haar optreden en het heeft een duidelijk verhaal. Haar lied over mannen zorgde voor hilariteit in de zaal. Want mannen met een bril, scheiding of sandalen zijn volgens haar regelrechte missers. Wat nou als jouw man naast je een bril en een scheiding in het haar heeft…. ;-)

 En uiteraard kan niet iedereen in deze top 3 komen. dat betekent niet dat de andere optredens niet het vermelden waard waren. Zo willen we nog extra benadrukken dat we het gastoptreden van Hugo bij Minsepraot top vonden (voorafgaand was Hugo een paar keer onderdeel van een grap). Daarnaast genoten we van de zangkunsten van Sem van der Heijden. Wat kan hij zingen zeg! Ik weet zeker dat ik over een aantal jaren op mij werk zeg; Die Sem he? Die komt uit Gendt. Voordat hij een BM’er was (beroemde musicalster) zong hij al op de pronk samen met Buuf & Buuf (Anitia van der Heijden en Erna Verhoeven). Toen was hij al zo goed!

   
 
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 
 

Hallo,

Ik struin met pen en telefoon door het dorp. Ik wil mijn ervaring met u delen van bezoeken aan een activiteit, evenement of gewoon iets leuks van wat op mijn pad komt.  Als mijn ouderlijke mogelijkheid het toelaat, dan neem ik graag mijn gugjes Liz en Stan mee.  

Groetjes,

Mevrouw GugZie ook, mijn blog

 

 

 

Foto bestellen
 
 

Archief van Mevrouw Gug