Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Bataven krijgt 2 kleedlokalen  (maandag 9 oktober) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

Voetbalvereniging De Bataven praat met de gemeente over de praktische uitbreiding van het aantal kleedlokalen. Het college heeft in de begroting 2018 alvast 100.000 euro uitgetrokken voor de bouw van 2 lokalen. Donderdag 9 november stelt de gemeenteraad de begroting vast.

Jeugd

Voorzitter Arold de Jong is blij met dit besluit. De vereniging kampt al jaren met een capaciteitsprobleem in kleedruimte. Vooral op de zaterdag is het erg druk op Sportpark Walburgen.  De jeugd zit soms met meerdere teams tegelijk in een kleedlokaal. Met deze uitbreiding kan De Bataven voorlopig vooruit, zegt de voorzitter. Het ledenaantal is stabiel.
De vaststelling door de raad is een formaliteit. Arold de Jong verwacht dat de bouw na de winter kan beginnen.

Kon in het verleden door De Bataven nog een stevig beroep worden gedaan op vrijwilligers, deze klus wordt door de gemeente uitbesteed aan een aannemer. “Het zijn andere tijden”, zegt de voorzitter met een zucht. De tijden dat een vereniging voor een noodzakelijke verbouwing kon terugvallen op veel vrijwilligers, is ook bij De Bataven geschiedenis. De nieuwe kleedlokalen komen voor de sporthal

Kunstgrasveld

Ook na de kleedlokalen blijft de gemeente de knip trekken. Na het voetbalseizoen volgend jaar staat het kunstgrasveld op de rol om nodig vervangen te worden. Over het gebruik van kunstgrasvelden ontstond vorig jaar ophef na een uitzending van Zembla. Deskundigen legden daarin een verband tussen rubbergranulaat, dat op kunstgrasvelden ligt, en kanker.

 
Bij De Bataven wordt op het derde veld een kunstgrasveld aangelegd dat vrij is van rubbergranulaat.
 
 

Naar het archief van Actueel