Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
De lantaarnpaal  (vrijdag 14 april) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

De bloembakken moesten van de gemeente in september 2016 zonder pardon van het trottoir. Er bleef te weinig ruimte over voor voorbijgangers. Zeker voor mensen in een rolstoel of met een kinderwagen. Wismans, eigenaar van het van het pand,  verloor het juridisch gevecht door  geen gehoor te geven  door de  doorgang ruimer te maken. Hij moest het bekopen met het overmaken van een dwangsom.

In december 2016 zegt het college desgevraagd via de woordvoerder dat gezamenlijk naar een oplossing wordt gezocht. Wat blijkt, de bloembakken worden één tegelbreedte ingekort. Het college geeft desgevraagd aan GuG een reactie  “De bloembakken staan inmiddels op eigen terrein. De ruimte tussen de verkeerspaal en de bloembakken voldoet nu aan de wettelijke norm.”

 

GuG heeft deze week aan het college vragen gesteld. De handhaving is achter de rug, maar is het probleem van vrije doorgang nu opgelost? Niet echt.

Verplaatst

Burgemeester Marianne Schuurmans vindt bij het zien van de foto dat het feitelijke probleem door handhaving niet is opgelost. Zij zegt er werk van te maken dat de lantaarnpaal alsnog verplaatst moet worden.

 

 
 
 

Naar het archief van Actueel