Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
De geldautomaat Terug Vp
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
Plofkrakers gebruiken steeds vaker explosieven. Directievoorzitter Peter Waterman moet er niet aan denken als zoiets gebeurd zou zijn bij bakkerij Milder.

De kans bestaat dat op een andere locatie in Gendt de geldautomaat van de Rabobank terugkomt. Dat heeft directievoorzitter Peter Waterman van Rabobank Oost Betuwe laten weten op de ledenvergadering vanGendtse Winkeliers Vereniging.  (GWV).

De Gendtse Winkeliers Vereniging kwam in opstand toen op 1 juni de geldautomaat bij bakkerij Milder buiten werking werd gesteld.  Waterman erkent achteraf dat hij net voor het Kersenfeest geen beroerder moment had kunnen uitkiezen. Ondernemers vreesden dat tijdens het volksfeest onvoldoende capaciteit zou overblijven om geld te pinnen. Het bestuur van GWV trok aan de bel. Tevergeefs, de automaat verdween, maar er kwam wel een overleg op gang.

De directievoorzitter herhaalde tijdens de ledenvergadering waarom hij tot zijn besluit  was gekomen. Aanleiding was een toename van het aantal plofkraken in het oosten van het land. De Betuwe kwam steeds dichterbij. Plofkrakers gebruiken steeds vaker explosieven. Hij moet er niet aan denken als zoiets gebeurd zou zijn bij bakkerij Milder, zegt hij. Mijn eerste prioriteit is de veiligheid van bewoners en omwonenden. Vandaar heeft de Rabobank zijn verantwoordelijkheid genomen om de geldautomaat weg te halen.

Er loopt een onderzoek van ABN Amro, ING en Rabobank. Door samen te werken moet het mogelijk zijn om met minder automaten evenveel mensen te bedienen. De partijen kijken ook of er n standaard model geldautomaat kan komen, waar mensen ongeacht bij welke bank ze zitten het maximale bedrag kunnen pinnen of storten. De Nederlandsche Bank steunt het initiatief.
Peter Waterman verwacht dat er in 2020 een overkomst op tafel ligt. Om die periode te overbruggen zoekt Rabobank Betuwe Oost naar een tussenoplossing voor Gendt. Toen hij repte over een behoefteonderzoek, had Huub Flintrop zijn reactie snel klaar. Zijn ervaring is dat in Gendt 60 tot 70 procent van de mensen graag met contant geld betaalt. Huub kreeg bijval uit de vergadering.

De meest kansrijke oplossing lijkt een Rabo geldautomaat in een pand. Waterman denkt dan bijvoorbeeld aan de Cop. Hij verwacht nog dit jaar bij GWV terug te komen met een antwoord. Voorzitter Henk Gertsen haakte al in op de mogelijkheid dat er een positief besluit uitrolt Hij vroeg of de geldautomaat nog voor de drukke decembermaand geplaatst kan worden. Hierop kon de directievoorzitter van Rabobank Oost Betuwe geen toezegging doen.

 

 
 
 
 

Naar het archief van Actueel