Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Het jongste lid van Harmonie St. Caecilia  (donderdag 28 september) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

Harmonie St. Caecilia kan nieuwe leden gebruiken. Bas van der Linden en zijn moeder stonden vorig jaar op de stoep van Providentia. Het huis van de harmonie, zo ervaart het jongste lid van 8 jaar de Providentia.

Bas was al heel vroeg met muziek bezig. Een speelgoedfluit, trommel, gitaar, alles wat maar geluid gaf, was voor Bas genoeg. Dat was voor hem geen reden om de harmonie hoog op zijn verlanglijstje te plaatsen. Hij woont in Nijmegen Noord en eigenlijk had hij breakdance in gedachte, zo legt hij uit. Maar als je een moeder hebt met Gendtse wortels, die de Lindenberg in Nijmegen erg prijzig vindt, dan komt het voorstel van een proefles bij de slagwerkgroep van St. Caecilia op tafel.

Bas was gelijk verkocht. Anderhalf jaar verder mag paps 2 keer per week met zijn zoon naar Gendt rijden. Mams gaat met zijn broer Max naar de voetbaltraining van O.S.C. Naar eigen zeggen is Bas op straat beter in voetbal dan zijn jongere broer. Maar muziek blijft zijn passie.
Dinsdag muziekles en sinds een half jaar ook op woensdag naar ‘Het huis van Providentia’ om de repetities van slagwerkgroep St. Caecilia bij te wonen. Want Bas was al snel voldoende geschoold om met de grote mensen mee te doen, zoals hij het zelf noemt.

Verwend

De eerste ervaringen passeren de revue. Het zomerconcert door jeugdleden van Caecilia op het voorplein van Providentia staat nog steeds diep in zijn geheugen gegrift. Hij werd bekend gemaakt als jongste lid van de harmonie, zegt Bas met trots. “Alle mensen die stonden te kijken gingen voor mij klappen.” En dat gaf meer voordelen. Na afloop kregen alle muzikanten een ijsje. Omdat dirigent Martijn even afwezig was, kreeg hij van Albert nog een ijsje, zegt hij met een ondeugende glimlach. “Als jongste word je verwend.”
 
Sprookje

Met de slagwerkgroep kan hij al 2 optredens bijschrijven. De Efteling en koningschieten. Het sprookjespark staat bij Bas opvallend op twee. De happening achter de dijk heeft wat betreft gezelligheid en de samenhang onder elkaar duidelijk meer punten gescoord. Hij mocht een nummer dirigeren én lege bierflessen ‘van de geld’ rapen. Met 5,10 euro aan statiegeld op zak en de muzikale dag van zijn leven was het meer dan een sprookje.
 

Bij de slagwerkgroep kan Bas alle instrumenten bespelen. Een mooie ervaring heeft hij met ‘Dikke Betty’, zoals hijzelf zegt. Om de pauk te kunnen bespelen, moet er voor hem een opstapje worden geregeld.

Vooralsnog kunnen paps en mams twee keer per week naar Gendt rijden. Bas zit op zijn plek en voelt zich al aardig thuis bij de harmoniefamilie. Kent veel leden bij de voornaam en weet de ‘grote muzikanten’ bij voornaam op te noemen en wie de vader of moeder is van jeugdleden.
Hij verwacht dat zijn jongste neefje Stan straks ook bij de harmonie komt. Maar Stan (4) twijfelt nog. Of bij de ‘hardemonie’ of de stoere schutterij. Bas weet het zeker, zegt hij. “Stan kiest voor mij.”

Uitnodiging

Het bestuur van Caecilia mikt op meer leden. Je kunt les krijgen op een blaas- of slagwerkinstrument of verder gaan waar je ooit bent gestopt. Jong en oud. Leeftijd maakt niets uit! Maar dat is voor Bas kennelijk te gortig. Hij kijkt denkend schuin omhoog. “Ik wil graag de jongste blijven. Da’s best leuk.”

Het bestuur stelt toch voor om jong en oud uit te nodigen om vrijblijvend een repetitieavond te bezoeken in ‘Het huis van Providentia’.

Little Caecilia: maandag 18.45-19.30 uur
Harmonieorkest: maandag 19.45-22.00 uur
Jeugdslagwerkgroep: woensdag 19.00-19.45 uur
Slagwerkgroep: woensdag 20.00-22.15 uur

Meer informatie bij het secretariaat St. Caecilia
Merel Hubbers,

06 – 10 29 30 32 of secretariaat@harmoniegendt.nl
 

   
 
 
Bas op zijn 'studeerkamer' in Nijmegen Noord
 
 

Naar het archief van Actueel