Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
De Waalruiters in onzekerheid   (donderdag 27 juli) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

Met de ontwikkeling van het project Oeverwal Gendtsche Polder is het besef gegroeid dat er ook wat betreft de bebouwing in onze achtertuin het een en ander gaat veranderen. Vanaf 2 september staat de manege in onze polder te koop. De verkoop van nieuwe bouwkavels raakt op stoom, zo meldt de provincie.

De Landelijke Rijvereniging en Ponyclub de Waalruiters wacht de komende ontwikkelingen met spanning af. Tot nu toe betaalt de vereniging voor de manege geen huur. Wel zijn ze verantwoordelijk voor klein onderhoud. Nu de manege te koop staat is de toekomst in het ongewis.

Volgens penningmeester Maureen Roelofs-Van Groningen verkeert de Gendtse ruitervereniging al veel langer in onzekerheid. Om die reden is het ledenaantal gedaald naar zo’n 55 volwassenen en 20 jeugdige ponyrijders. Er worden nog wel wedstrijden gehouden.

De grote vraag is volgens Maureen, wat heeft de toekomstige eigenaar voor plannen met de manege. Er bestaat voor de koper in ieder geval de mogelijkheid voor de bouw van een bedrijfswoning. “Voor ons is de toekomst heel erg onzeker”, zegt de penningmeester van De Waalruiters. Toch hoeft het niet het einde te betekenen, legt ze uit. De Waalruiters zou zonder huisvesting altijd nog verder gaan als een ‘papieren vereniging’.  

Overdracht

De herinrichting van de Gendtsche Polder is afgerond. Op zaterdag 9 september  wordt de polder weer ‘terug gegeven aan de inwoners van Gendt.’ Voor de feestelijke overdracht staat een uitgebreid programma te wachten.

 

 
 

Naar het archief van Actueel