Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Het laatste paasvuur van Remember  (zaterdag 15 april) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

Vanmorgen om half zeven stonden ze al te wachten. Het was hartstikke druk, zegt Kim Lenderink met een diepe zucht. Behalve het traditionele paasvuur leeft ien ons durp ok nog steeds de inzameling van snoeihout en afgedankte coniferen.

Gevoelens

Het was een dag met gemengde gevoelen. Druk, veel geld opgehaald, maar het is het laatste jaar dat jongerenkoor Remember het paasvuur organiseert. Het koor stopt er helemaal mee.  Zaterdag 1 juli wordt in de St. Martinuskerk een jubileumviering gehouden. Daarna is er een reünie. En dan is het na een bestaan van 50 jaar gedaan.

Toch laat Remember een geweldige daad achter. Ze zijn op zoek gegaan naar een waardige opvolger die het paasvuur wil organiseren.
De keuze is gevallen op Right Direction Music. Die kunnen het geld ook goed gebruiken, zo is het argument van het koor. Enkele bandleden hebben vandaag stage gelopen.

Volgend jaar mogen ze zelf aan de bak. En dat is geen eenvoudige klus, ze laat Kim Lenderink doorschemeren. Het is elk jaar weer een gevecht met Lingewaard om aan de gemeentelijke voorwaarden te voldoen.  Kim licht een tipje van de sluier op. Het paasvuur zou een probleem kunnen opleveren voor de scheepvaart op de Waal.

Wel een trekhaak, maar geen aanhanger?. Dan gewoon in je auto!
   

De meiden kijken hoe paps en mans hard moeten werken

   

Een harde wiend!

 
 

Hé, onze boswachter heeft zijn tuin gedaan

Nostalgie

Verschil in spul mot er zien.

GuG doet een diepe buiging naar Kim Lenderink en de rest van Remember. Het koor heeft met procedurele tegenwerkingen in al die jaren toch ons paasvuur in stand weten te houden.
   
 
 

Naar het archief van Actueel