Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
De Speelweek in Hulhuizen  (maandag 17 juli) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

Speelweek Hulhuizen bestaat 10 jaar. En dat laten ze merken ook. Het thema is Speelweek Hulhuizen…  daar zit muziek in. Vandaag kwamen ruim 230 kinderen het terrein op voor een week met volop activiteiten.

De blage hadden hun hulptroepen meegenomen voor het opzetten van de tent. Voor de meeste vaders, moeders, opa’s en oma’s was dit geen probleem. De moderne lichtgewicht kampeertenten met glasvezel tentstokken kunnen door bijna iedereen in een poep en een scheet worden opgezet.  Op deze pagina is een uitzondering te zien.

Tien jaar geleden ging het op de speelweide er heel anders aan toe. Toen was het opzetten van een bungalowtent nog ambachtelijk handwerk. Oftewel, veul gemojk.  Dit ging vaak gepaard met een sacherijnig gezicht. Verwijten vlogen over en weer. Het viel niet altijd mee om met een veelvoud aan tentstokken binnen een half uur een geraamte op te zetten.

De tenten konden vandaag zo goed als dicht blijven. Mede dankzij het mooie zomerweer  is het 10-jarig verjaardagfeest hoopvol van start gegaan. GuG komt donderdag nog een keer kijken hoe het feest verloopt.

 

Ambachtelijk handwerk.

Ja hoor, lekker ouderwets gemoik

 
   
   
   
   
   
 

Tja, hoe nu verder.

   
Paps leek voortvarend te werk te gaan.

Maar na een half uur moike stond er nog geen tent. (foto onder) Het beeld leek hulpeloos, maar paps bleef zonder gemor stug doorgaan. Zelfs de sfeer bleef goed. Vandaar een diepe buiging naar deze paps.
O ja, uiteindelijk stond er een degelijke tent.

   
   
 
 

Naar het archief van Actueel