Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
De vrijwilligersavond  (zaterdag 30 september) Terug Vp
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?

Theo Schouten

Dit zou best de laatste vrijwilligersavond in deze kerk kunnen zijn. Maar dat betekent niet het einde van de activiteiten in de Gendtse parochie, zo liet Theo Schouten bij aanvang van de jaarlijkse vrijwilligersavond nadrukkelijk weten.

Dat de kerk plaats moet maken voor woningbouw daar zijn de parochianen wel van doordrongen. Op de plek van het middenschip en priesterkoor verrijzen appartementen. De voorkant blijft behouden voor activiteiten van de Gendtse geloofsgemeenschap, zegt Schouten. Het houden van erediensten in de Martinuskerk blijft mogelijk tot de sloop een feit is.
 

Kerkorgel

Na sloop van de kerk, wordt het koor verbouwd tot activiteitenruimte. De beschikbare ruimte wordt circa vijftig vierkante meter. Een lift brengt bezoekers naar boven. Het imposante orgel gaat er uit. Volgens Schouten heeft het kerkorgel geen enkele waarde. Wellicht is er een liefhebber die er veel geld aan wil spenderen om het te restaureren.
De kerktoren met de talrijke antenne-installaties is een welkome inkomstenbron voor de parochie. Over wanneer er geld vrijkomt om het defecte uurwerk te repareren kan Theo Schouten geen zinnig woord zeggen.
 

De Gendtse vrijwilligersavond is een jaarlijks terugkerend dankjewel bijeenkomst, zonder tussenkomst van RK parochie de Levensbron. Annemarie Buurman erkent volmondig dat hiermee Gendt zijn eigenzinnige karakter toont.

Catering

De catering is in eigen beheer. Voor deze gelegenheid heeft de sacristie de bestemming keuken gekregen. Onder het kruis met jezus Christus worden schalen met heerlijke hapjes klaar gemaakt en de kerk binnen gedragen. De harmonie geeft belangeloos een concert. Leden van de 50-jarige Missienaaikring Gendt worden in de bloemen gezet. De zijbeuk vult zich met gezellig gekwaak. Marlies Rosmulder loopt met een schaal met haring, makreel, kaas en metworst langs de tafels. Pastor Anton Hulleman bezoekt zijn sacristie. Pikt een toostje, kijkt naar de bedrijvigheid en knikt tevreden.

Gendts gevuul

GuG ontdekt na de kermis wr een Gendts gevuul. Gendt kan trots zijn op het eigenzinnige karakter van onze parochie.
 

 

 

 

 

 
 

De keuken

   

De Missienaaikring

De Martinuskerk begint steeds meer schade te vertonen

   
 
 
 

Naar het archief van Actueel