Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Winkeliers pisnijdig  (zaterdag 7 oktober) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

De winkeliers in Gendt zijn pisnijdig. Onder valse belofte zijn ze op een bijeenkomst geweest om te horen hoe je in de toekomst het centrum levendig kunt houden zodat het aantrekkelijk is voor ondernemers en bezoekers. Het werd een Huissens onderonsje. Voorzitter Henk Gertsen kookt van woede. Wethouder Johan Sluiter zegt dat er ‘onhandig’ is opgetreden.

De gemeente had de winkeliers in Lingewaard uitgenodigd om met elkaar van gedachte te wisselen. De winkelstraat en het gedrag van de consument zijn in de afgelopen jaren drastisch en onomkeerbaar veranderd, zo is de conclusie van de gemeente. De uitnodiging trok een grote groep winkeliers uit Gendt naar Huissen. “Tijdens de avond zal Cor Molenaar, een autoriteit op Retail gebied, zijn visie geven over het functioneren van de centra van Huissen, Bemmel en Gendt. Hij komt met tips en handvatten die gezamenlijk opgepakt kunnen worden.” Maar zover kwam het niet. De problematiek van Huissen, en in mindere mate die van Bemmel, werden door Molenaar voor het voetlicht gebracht. Hij noemde Gendt zelfs niet bij het vormen van werkgroepen die gezamenlijk de problematiek gaan oppakken.

Gendt zat er als een joker bij, zo was de opmerking van een Gendtse winkelier. Nog een: “Het was waarschijnlijk financieel niet te verkopen om deze man alleen te laten komen voor de wereldstad Huissen.” Tijd voor actie liet een ondernemer weten.

Bestuurslid Naomi van der Broek van de Gendtse Winkeliers Vereniging ziet in alle commotie toch een positief element. De saamhorigheid onder de Gendtse winkeliers is aantoonbaar groot.

Wethouder Johan Sluiter zegt desgevraagd dat ook hij van mening is dat Gendt op die avond onderbelicht is geweest. Cor Molenaar is door hem hierover op aangesproken, zegt hij.
Toch wil hij de stevige kritiek van de Gendtse winkeliers niet delen. Het optreden van Molenaar is onhandig geweest. Hij had duidelijker moeten aangeven dat Gendt niet die problemen heeft waarmee Huissen kampt. Kronenburg trekt veel consumenten weg uit Huissen. Gendt heeft een stabiele kern, zegt Sluiter. In een ‘beschermd’ gebied tussen 2 rivieren die consumenten meer in eigen dorp kan houden. En dan ook nog twee campings in de buurt, zo merkt de wethouder op.

 Gesprek

Gendt denkt er toch iets anders over. Anders waren de Gendtse ondernemers niet zo massaal naar de bijeenkomst in Huissen gekomen om de vraag te zien beantwoord: ‘Heeft uw winkel nog toekomst?’ Gendt wil ook tips en handvatten van een autoriteit op Retail gebied.

Wethouder Sluiter zegt zo snel mogelijk met de Gendtse ondernemers om tafel te willen. Inclusief Cor Molenaar. Wat hem betreft kan het gesprek nog deze maand plaatsvinden.

 

   
 
 

Naar het archief van Actueel