Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
De poelen en polderweg  worden zichtbaar    (dinsdag 10 januari) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?

Waar vijfentwintig jaar geleden de stockcars brulden leek vandaag het voormalige Gannitacircuit het domein van ijverige mieren. Met man en macht wordt er grond en zand verzet. Het zand wordt gebruikt voor aanleg van een stuk nieuwe polderweg. De gaten die overblijven worden poelen. Een paradijs voor salamanders.

De poelen krijgen een diepte van 12 meter +NAP naar 8 meter +NAP. De poelen kunnen in contact komen met het grondwater. Daarom is er haast geboden om de graafwerkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden. Bij hoog water komt in de poelen namelijk water te staan. En dat is ongewenst.
Als de graafmachines hun werk dan nog niet gedaan hebben, dan moeten pompen de poelen droog houden. Naar verwacht hebben ze nog zo’n twee weken nodig.

Voor een leek zijn de werkzaamheden nauwelijks te volgen. Vrachtwagens met zand en grond rijden af en aan. Graafmachines scheppen grond en laten het een paar meter verderop weer vallen. Een leek kan wel zien dat machinisten uiterst precies graven. Een bulldozer schuift voor de polderweg het zand als een strak bed.

GPS

Uitvoerder Michel van Eeuwijk legt uit dat alle machines van Wetering uitgerust zijn met GPS. Via een CAD tekening op het scherm in hun cabine zijn de machinisten in staat om op 2 centimeter nauwkeurig te graven. De grap is, zegt Van Eeuwijk met een lach, als er bij het graven dan toch iets fout gaat, dan wordt er naar de  CAD tekenaar op het kantoor gewezen.

   

De afgegraven grond wordt tijdelijk opgeslagen met de notitie van herkomst en samenstelling

De gele bollen zijn voor het GPS ontvangst

Op de heuvel komt een nieuw struinpad

De nieuwe polderweg

De tijdelijke polderweg voor het vrachtverkeer

 

 

 
 
 

Naar het archief van project oeverwal