Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
De Kaaksedam is geen struinpad meer  (vrijdag 24 maart) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

De Kaaksedam wordt fietspad. GuG is er daarom uit voorzorg lange tijd niet meer geweest. Polderstruiners zullen met GuG bij deze aanblik een traan laten. Het spannende en ruige struinpad heeft moeten wijken voor aanleg van een fietspad. Vandaag is begonnen met aanbrengen van een fundering. Een reportage is gepast zwart-wit.

De Kaaksedam wordt begaanbaar gemaakt voor fietsers en wandelaars door een verhard pad van ongeveer 1,50 m breed. De bermen  worden dan verstevigd met een 40 cm brede rand van grasbetonsteen.

De verharding is nodig omdat de polder regelmatig overstroomt en wegspoelt.  Om de doorgang voor bromfietsers  zo ‘moeilijk mogelijk’ te maken, zegt de provincie, wordt het pad aan beide ingangen voorzien van een fietssluis. Het blijft dus oppassen!  Voor beheer en handhaving is straks de gemeente Lingewaard verantwoordelijk.

GuG heeft vandaag een wandeling over de kale streep gemaakt. De omgeving blijft hartstikke mooi, maar het struinen over omgevallen bomen, takken en soms sompige grond is helaas voorbij. De Lččrze kun je straks thuus laote!

   

 

 

 

 

 

 

 
 

Naar het archief van project oeverwal