Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
De eerste struintocht door de nieuwe polder  (maandag 8 mei) Terug Vépé
   
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
De vernieuwing van onze polder is bijna voltooid. Grond- en zandverzet zijn achter de rug. GuG heeft als voorproef door de nieuwe natuur een korte struintocht gehouden. De paden zijn weliswaar kaal en heeft niets van het ruige beeld van weleer. Maar de contouren voor een toekomstige struintocht zijn er. Het groen begint weer oppermachtig te worden. De nieuwe poelen herbergen water. Nu nog een strak gegraven beeld, maar deskundigen hebben me beloofd dat de natuur voor afbrokkelende randen zorgt in een ruig landschap.
De oude veldoven steekt op als een icoon van het Gendtse polderverleden. GuG ziet een echtpaar met wandelschoenen nieuwsgierig en wijzend over het nog kale struinpad lopen.

Het kum helemaol goed met de nieuwe tuin van ons durp. De nieuwe aanplant van de Nationale Boomfeestdag is flink aon de trek. Zelfs het oer Gendts bankje van Thé en Dik sté nog steeds fier in ons polderlandschap.

De oplevering is in juli. De provincie Gelderland wil dat mensen uit Gendt betrokken zijn bij de feestelijke opening. De datum is nog onbekend. Een werkgroep van Gendtenaren is bezig om dit te organiseren. Leden van de Winkeliers Vereniging Gendt (WVG) zijn benaderd om het project te ondersteunen.
 
De werkgroep heeft ideeën zat.

- Samenkomst bij de kerk. Ontvangst met koffie en thee.

- Groepen gaan verdeeld de polder in onder leiding van gidsen en mensen die de polder als hun broekzak kennen. IVN gidsen, kinderwandeling, mindervalide route, historische kring route.

- Onderweg wordt er door de gidsen uitleg gegeven. En zijn gaandenweg diverse verassingen te beleven.

- Voor het bruggetje staat een klas van IKC de Tichelaar, die een “rivierdans” uitvoert.

- Kunstenaars van atelier 13 staan er met hun kunstwerken en/of al schilderend. Bezoekers worden uitgenodigd om mee te schilderen.

- Bij bocht in het fietspad staat een zanggroep die Gendtse liederen zingt.

- Bij de Dijk van een Wijf, klinkt muziek van Harmonie en staan er de vendeliers van het Sebastianusgilde. Hier is tevens het officieel gedeelte van de provincie

- Daarna gezamenlijk glas heffen. En praten over de kansen van de “nieuwe polder”

 

 

 

 

 

   
 
 

Naar het archief van project oeverwal