Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Vleumingen-West gasloos gebouwd (donderdag 22 februari) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?

De drukbezochte infobijeenkomst van vorig jaar leverde 185 inschrijvers op.

Zonder onverwacht oponthoud kan in mei 2019 begonnen worden met woningbouw op Vleumingen-West. Het college heeft het stedenbouwkundig plan onder voorwaarden vastgesteld. Er is geluisterd naar bezwaren van aanwonen. De verfijning komt de komende maanden aan bod. In totaal worden er gefaseerd circa 85 woningen gebouwd. De woonwijk krijgt een primeur. De woningen moeten gasloos worden gebouwd.

Volgens onderzoek moet in Gendt vooral gebouwd worden voor senioren en doorstromers. Het kerkenplan voorziet daarin. Tijdens de infobijeenkomst voor plan Vleumingen-West bleek dat de 185 inschrijvers vooral op zoek zijn naar vrijstaand woningen, tweekappers en bouwkavels. Het college ziet aanleiding om op dit punt een slag om de arm te houden. Wanneer het plan helemaal met vrijstaande woningen, tweekappers  en bouwkavels aantoonbaar ingevuld kan worden dan moet er geluisterd worden naar de behoefte, vindt het college. “Op dit moment bevindt zich in het stedenbouwkundig plan nog een aantal rijenwoningen. Deze kunnen alleen gerealiseerd worden als de Woonstichting Gendt deze woningen in de betaalbare sector willen realiseren of particuliere beleggers hier duurdere huurwoningen, tussen de 710 en  900 euro per maand willen bouwen.” Het overleg met deze partijen moet nog beginnen, meldt het college. Levert dat niets op dan zullen de rijenwoningen worden vervangen door bouwkavels tweekappers en geschakelde woningen.

De bewoners van Vleumingen hebben tijdens de inloopbijeenkomst hun zorgen geuit over extra parkeerdruk in de toch al overvolle straat. Uit onderzoek is gebleken dat in de bestaande wijk geen parkeerprobleem is. Om ze toch tegemoet te komen worden in de nieuwe wijk extra parkeerplaatsen aangelegd. Het plan is ook gewijzigd omdat bewoners vonden dat de nieuwe woningen te dicht op hun straat stonden geprojecteerd.

Er volgt eind dit jaar nog een inspraakprocedure. Naar verwacht kan het in februari 2019 ter vaststelling aan de raad worden aangeboden. Drie maanden later zou Hendriks Bouwontwikkeling dan met de bouw kunnen beginnen.

 
 
 

Naar het archief van Actueel