Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Jubilarissen en ambitie van De Bataven (zaterdag 6 januari) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie heeft De Bataven zijn jubilarissen gehuldigd. Voordat voorzitter Arold de Jong de trouwe leden noemde zei hij zich louter aan de informatie op zijn briefje te houden. Correspondentie met de voorzitter is niet mogelijk, zegt Arold met een lach. Insiders wisten dondersgoed wat hij bedoelde.

In 2017 is tijdens de jaarlijkse ceremonie een kanjer vergeten. Ton Balduk, Zestig jaar lid.  Arold roemde de jubilaris. Ton heeft zijn sporen bij De Bataven verdiend. Hij kwam als 12-jarig blaag bij De Bataven. Hij gaat de geschiedenis als de man die de basis heeft gelegd van het Gendtse veteranenvoetbal.
In zijn dankwoord zei de 73-jarige veteraan dat hij met veel liefde en plezier heeft mogen voetballen en buiten het veld voor zijn club een bijdragen heeft kunnen leveren.

Ambitie

Wat brengt De Bataven in 2018. Arold de Jong was in zijn toespraak luchtig over zijn ambitie. “Laat ik het  onbevangen zeggen, ik hoop dat we het hoogste niveau willen nastreven.” Maar wel mee een portie nuchterheid. Met beide voeten op de grond, zegt hij er bij. “Laten we doen waar we goed in zijn.” Gewoon lekker voetballen, in welke klasse dan ook.

2018 heeft uitdagingen. Wat sportpark  Walburgen betreft staat de uitbreiding van kleedkamers op de rol. De enige onzekerheid is de politiek, zo liet hij zich ontvallen. Ook de duurzaamheid is een item. Als de verwachting uitkomt, plaatst de gemeente op de sporthal zonnepanelen.

 De KNVB wil de Derde Divisie en Hoofdklasse zaterdag en zondag met elkaar te laten integreren. De discussie is in volle gang. Een zware bevalling zegt De Jong. Zaterdagvoetballers zijn door hun geloofsovertuiging principieel. De Bataven stelt zich in de discussie constructief op, zegt de Batavenvoorzitter. In maart neemt de KNVB een beslissing.

 De jubilarissen van 2018

 60 jaar Ton Balduk

50 jaar Cor Wiltink, Theo de Jong en Ton de Jong

40 jaar Emile Kruip en Fred Wissing

25 jaar Wilfred Witjes, Maarten Swinkels, Sander Heezen en Toon  Lippmann.

 

De nieuwe aanwas?

 

 
 

Naar het archief van Actueel