Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Gendtse tas (woensdag 8 augustus) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

GuG brengt deze puur Gèndtse tas uit. Niet voor niks, niet voor een prikkie maar voor een (gulle) vrijwillige bijdrage kom je in het bezit van deze unieke tas. En wis er trots en zuunig op, want er zien niet meer dan duzend van besteld. Op is echt op! De netto opbrengt gaat naar Vincentiusvereniging Gendt. Een groep die de weinig bedeelde plaatsgenoten helpt aan goederen voor de eerste levensbehoefte die ze niet kunnen betalen. Ja, ook in ons durp bestaat stille armoede! De tassenactie is aanwezig op de Gendtse Paarden- en Ponymarkt. De minimale eigen bijdrage is 3 euro. Graag meer. Want weet je nog, armoede in Gendt bestaat!

Stel je voor. Je bent met deze tas in een stad aan het shoppen. Stadse ogen zijn op jouw gericht. Een tas met de tekst ‘Vur mien grei’? Wellicht word je aangesproken om uitleg te geven op de vraag of je ook Hollands verstaat. Je mag gerust zeggen, ik woon in Gendt. Misschien wel het mooiste dorp van Gelderland.

Samenwerkingsverband

GuG heeft dankzij de jaarlijkse donatie van Vrienden van Groeten uit Gendt de tassenactie kunnen voorfinancieren. Daarnaast kreeg GuG de beschikking over een bedrag dat is overgebleven van de verkoop van de Gendtse vlag.

Een aantal Gendtse bedrijven heeft een extra duit in het zakje gedaan. Met ABC Lingewaard/ Van Herwijnen Kreston heeft GuG een samenwerkingsverband gesloten. Rik Sommerdijk hoeft aan de medewerking niet te twijfelen, zegt hij. Volgens intimi is Rik een fanatiek Gendtenaar. De Gendtse kermis is voor hem een hoogtepunt. “Ik heb bij deze Gendtse actie een goed gevoel. Wij zijn op kantoor vaak bezig met de boekhouding, cijfers en resultaten Met bedrijven die het goed en minder goed doen. Door deze tassenactie en Vincentius Gendt worden we weer even met de neus op de feiten gedrukt.” Rik beseft dat ABC Lingewaard / Van Herwijnen Kreston een bijdrage moet leveren aan deze armoedebestrijding.

De Gendtse tassen zijn met korting geleverd door Joosten Promogifts. Een bestelling van duizend tassen is natuurlijk peanuts. Tim Hoen lacht bij deze constatering van GuG. “Uh, wij leveren ook wat grotere orders aan klanten in Europa.” Als voorbeeld vertelt hij dat Joosten Promogifts tassen heeft geleverd aan de landelijke biologische supermark Ekoplaza.

Voor Gendt heeft Tim een speciaal plekje. “We zijn in 2003 hier aan de Langstraat gewoon begonnen, ons bestaan aangekondigd in de Gouden Gids, telefoonboeken, een website gemaakt en op zoek gegaan naar betrouwbare leveranciers.” Joosten Promogifts is daarna uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de promotionele industrie. “Wij zijn en blijven met trots toch een Gendts bedrijf.” Op de werkvloer heerst volgens Tim een no nonsens Betuwse sfeer. Maar wel met een doel, zegt Tim. “We werken in een competitieve markt. De concurrentie is groot, maar we doen dingen anders. In promotionele artikelen en kerstpakketten, maar ook in dienstverlening en service. Alles draait om een geslaagd eindproduct.” De Gendtse tas ligt met trots in de showroom van Joosten Promogifts.

Ontwerp

Het ontwerp is van Joosten Ontwerpstudio. Eefje Ederveen, geboren en getogen in Gendt heeft voor pakkende letters gekozen, zegt ze. Haar enthousiasme weet ze amper te onderdrukken. “Vur mien grei. Daar word je als Gendtenaar toch vrolijk van?”

Wil je meteen al een tas bestellen? Wil je voor een actie als ondernemer meer tassen bestellen? Neem dan contact op met GuG.

 

 
 

Naar het archief