Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Dag van het kasteel (maandag 21 mei) Terug Vépé
   
 

Dag van het kasteel heeft elk jaar een nieuw thema. Dit jaar was het thema: Verborgen Verhalen Verteld. Kasteel Doornenburg verborg tot in de donkere krochten van de burcht het verhaal van de Baron van Bemmel die zijn 67-ste verjaardag wilde vieren. De groepen werden door alle vertrekken geleid waar telkens een verhaal werd verteld. Door de jonge barones Maria Clara van Delwig, de schilder, de secretaris, de bakker en zijn huishoudster. Zij doen voordat de verjaardag begint een boekje open over de Baron van Bemmel.

De publieke belangstelling was nóg meer dan vorig jaar, zegt kasteelbeheerder Jeroen Laat, die vandaag de rol van schilder had ingenomen. Van de 10 rondleiding was rond twee uur alles volgeboekt, verzucht gidsen coördinator Marieke Peperkamp. Een fiks aantal bezoekers heeft ze teleur moeten stellen.

Als toetje konden de bezoekers op het binnenplein gratis genieten van The Knights of the Four Quarters. Er werd stevig promotie gemaakt voor de Slag om Doornenburg die zij op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli zullen verbeelden. Op het strijdtoneel verschijnen 100 ridders en 320 Vikingen uit 10 landen. Een verhaal over de Vikingen kan niet zonder een Vikingboot. The Knights of the Four Quarters zijn druk bezig met de bouw. Vandaag stond die buiten. Paul Magill en Paul Kendau trekken de kar. Kendau gaf vandaag uitleg over de Vikingboot, oorlog voeren en het leven van de Vikingen. Hij is tijdens de Slag om Doornenburg de stuurman.

De boot krijgt straks een plek op de Linge. Het is dan spannend of hij blijft drijven, zegt de Viking met een lach. Want The Knights of the Four Quarters hebben nog nooit een boot gebouwd.

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door de Buitenpoort
 
 
 
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
   
   
   
   

De barones Maria Clara van Delwig uut Gendt

Dé secretaris W.R uut Gendt

 

De rondleidingen zaten hartstikke vol

   

Naar het gratis toetje van De Dag van het Kasteel

 
 

Naar het archief