Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Kinderen verdrijven Noormannen  (zondag 1 juli) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door de Buitenpoort
 
 
 
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
De ridders van Kasteel Doornenburg hebben Noormannen met een geheim wapen verslagen. Als de Slag om Doornenburg is beslist geven op het slagveld twee jongens een gewonde Noorman met een stok een tikje op zijn schild. De woeste strijder speelt het spel mee. Even voelen de knaapjes zich de grote held. De Doornenburg mag zich terecht het kinderkasteel noemen, misschien wel van heel Nederland. Het 2-daagse evenement heeft ruim 2700 betalende bezoekers getrokken.

Twee dagen was het kasteel het toneel van ridders, Noormannen, middeleeuws vertier en een horde kinderen die zich in een ware spektakelfilm mochten wanen. Want zonder die kinderen was het kasteel wellicht nog steeds in eigendom van de woeste Noormannen.
Maarschalk Paul Magill kon niet voorkomen dat ze na een bitter gevecht zich moesten terugtrekken op het kasteel. Sergeant boogschutter Charles Frazer probeerde met zijn mannen nog met een spervuur van pijlen de Noormannen tegen te houden, Zonder resultaat. Met de stormram stonden ze krijsend aan de poort.
Maar dan, het geheime wapen. Een horde van jonge en fanatieke strijders wisten de Noormannen te verjagen en ook nog te verslaan.
Frazer, mede organisator van De Slag van Doornenburg, stond na afloop als een gelukkig man buiten het kasteel. “Hier doen we het voor. Het is geweldig om te zien hoe de kinderen hebben genoten.”

Floris

Volgend jaar staat voor het kasteel een nieuw evenement te wachten. Het is 50 jaar geleden dat Floris van Rosemondt op tv verscheen. De twaalf afleveringen werden uitgezonden van 5 oktober tot en met 21 december 1969.
 
 
   

   
   

Onze Henk Verhoeven

   
   
   
   

De terugtocht

De overwinning
   

 

 
 

Naar het archief