Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Concertvleugel in gebruik (woensdag 28 juli) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door de Buitenpoort
 
 
 
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

De Culturele commissie van Kasteel Doornenburg heeft het gefikst om geld bij elkaar te schrapen voor aanschaf van een heuse concertvleugel.

Vandaag werd de 100-jarige en gerestaureerde Bechstein door de Belgische pianist Clara Strobel feestelijk in gebruik genomen. Het concert was een onderdeel van de internationale muziekzomer Campus Cleve.  Een evenement waar veelbelovende jonge pianisten zich aan het publiek voorstellen. In de grensregio hebben zij diverse podia ter beschikking. De Doornenburg is er een van.

 

De aanschaf van de vleugel heeft heel wat voeten in aarde gehad, vertelt  Arry Buiks. Als lid van de Culturele commissie heeft zij de crowdfunding geleid om 20.000 euro binnen te halen. En dat viel vies tegen, laat ze de aanwezigen weten. Aanvragen bij de steunstichtingen Bemmel-Haalderen en Gendt-Doornenburg én de landelijke fondsen moesten er aan te pas komen.  Zij stak niet onder stoel en of banken dat het voor haar buffelen is geweest. Ze noemt een voorbeeld. Het stichtingsbestuur van De Doornenburg was aanvankelijk niet enthousiast. Meerdere gesprekken had ze nodig om het kasteelbestuur te bewegen om de buidel te trekken.

Ook burgemeester Marianne Schuurmans werd op de vingers getikt voordat ze de concertvleugel mocht onthullen. Op een subsidieaanvraag is volgens Buiks nog steeds niet gereageerd. Schuurmans op haar beurt zegt dat ze een aanvraag niet kan en wil beďnvloeden. Dat er nog geen antwoord is vindt ze niet goed. Ze zal op het gemeentehuis navraag doen.

De klanken van het Belgische talent Clara Strobel liet alle strubbelingen in de kasteelgracht verdwijnen.

 

 

 
 

 

 
 

Naar het archief