Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
De Eerste Communie in 2008 Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door
Projectontwikkelaar met betrekking tot de Martinuskerk is Hugo de Baaij.
 
Verkoop woningen
Kijk hier
 

Het Kerkplan komt steeds dichterbij.

Voor GuG aanleiding om te beginnen met afscheid nemen van Martinus.

Met foto’s, verhalen en korte weetjes.

  Foto bestellen?
Nu het seizoen van de Eerste Heilige Communie weer voorbij is kunnen we de balans opmaken. De voormalige parochie de Levensbron (7 parochies) had 43 communicantjes. In 2008 was de H. Martinuskerk nog te klein om alle communicantjes, ouders, en overige kerkgangers een plek te geven. Toen waren er op één zondag nog twee groepen.

De H. Martinuskerk speelt voor de gefuseerde parochie Maria Magdalena geen rol. De 6 Gendtse communicantjes deden de belangrijke stap in de Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Smartenkerk in Haalderen. Voor Gendt is er ook een lichtpuntje. Harmonie St. Caecilia Gendt blijft een traditie in ere houden door ook in Haalderen de kinderen een muzikale hulde te brengen.

De dalende belangstelling heeft niet alleen met de fusies te maken. De Communie is voor de katholieken een belangrijke stap in de toewijding aan hun kerk en god.

Maar steeds minder kerkgangers nemen die stap. Landelijk gezien is er een afname van ruim 47 procent te zien in de periode van 2005 tot 2015. Dat blijkt uit cijfers die de Radboud Universiteit heeft verzameld. Bij het bisdom Breda is het aantal in diezelfde tien jaar zelfs meer dan gehalveerd: van bijna 3.700 communicanten naar minder dan 1.700.

De helft van het aantal communicaties in 2008. dit jaar waren er 6.

 
 

Naar het archief