Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
RK Kerkhof Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door
Projectontwikkelaar met betrekking tot de Martinuskerk is Hugo de Baaij.
 
Verkoop woningen
Kijk hier
 

Het Kerkplan komt steeds dichterbij.

Voor GuG aanleiding om te beginnen met afscheid nemen van Martinus.

Met foto’s, verhalen en korte weetjes.

  Foto bestellen?
 

Het openbare gebied tussen pastorie en kerk. Vier grafstenen en een fietsenrek. Zijn hier mensen begraven? Annemie Buurman lacht bij de vraag. Natuurlijk niet, zegt ze met nadruk. De vier grafstenen zijn tastbare herinneringen aan het RK kerkhof van de Martinusparochie dat in 2015 is gesloten en geruimd. De grafstenen moeten na sloop van de kerk behouden blijven voor Gendt, zegt een groep ‘bewakers’ van de eigendommen van het Gendtse pastoraat.

Na fusies behoort het Gendtse pastoraat bij de RK Parochie H. Magdalena. De Gendtse pastoraatgroep bestaat uit Maria Schaars, Jan van de Sant, Theo Schouten, Bertus van de Brink en Annemarie Buurman.

De grafstenen hebben na ruiming een tijdje als vergeten goed achter de schuur van de kerk gelegen. Totdat de pastoraatgroep besloot om ze een bestemming als herinnering aan het RK kerkhof te geven, legt Annemarie uit.

Toekomst

Wat de toekomst gaat worden in nog niet bekend. “Wij moeten hierover nog nadenken.” Dat ze voor Gendt behouden blijven is volgens Annemarie Buurman en de voltallige pastoraatgroep wel duidelijk.

 

   
 
 

Naar het archief