Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
De Tuingroep Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door
Projectontwikkelaar met betrekking tot de Martinuskerk is Hugo de Baaij.
 

Het Kerkplan komt steeds dichterbij.

Voor GuG aanleiding om te beginnen met afscheid nemen van Martinus.

Met foto’s, verhalen en korte weetjes.

  Foto bestellen?
 
Als de geraniums op het zomerse kerkpleintje van H. Martinus in bloei staan, zijn de mannen van de Tuinploeg drie keer in de week in touw. In rustige tijden vrijwel elke maandag. Direct na het begin van de metrologische winter is GuG poolshoogte gaan nemen. Bij de vrijwilligers Theo Rensen, Henk Rikken en Geert van den Brink. Op zoek naar antwoorden of ze volgend jaar nog nodig zijn om de geraniums water te geven. Is de groenploeg überhaupt nog nodig?

Binnen zit ergens Geert te rommelen. Theo en Henk harken de natte herfstbladeren bij elkaar. Beide tuinmannen hebben geluk, wanneer het prille zonnetje probeert de donkere decembermaand wat op te vrolijken. Nou ja, de sfeer zit er sowieso altijd goed in, zo blijkt. Zeker als we Theo’s commentaar aanhoren over zijn college Henk. Die wordt op dat moment door de fotocamera indringend gevolgd. Klik, klik, klik, Henk gif gin sjoege en gaat onverstoord door met zijn werk. Ook wanneer Theo een opmerking maakt. “Bekiek mar meteen of tie goed zien bès doe.”

Tijdens de koffiepauze schuift GuG aan. Voor een kop koffie, maar ook voor de klets. Aan tafel zijn ook Henk Verhoeven en Bertus van den Brink aangeschoven, Vrijwilligers die meer de technische klussen oppakken. Annemarie heeft zoals altijd voor de koffie gezorgd. De koekjestrommel ligt uitnodigend open. Pak er maar een, zegt Theo. “Het gé toch van de grote hoop af.” Waar ligt die grote hoop dan, vraagt Henk Verhoeven op spitse toon. Buitenstaanders zullen aan tafel weinig opsteken. De onderwerpen gaan over gebeurtenissen en levende een overleden minse uut ons durp. Alles ien ut Gèndts.

Even lijkt het er op dat GuG is aangeschoven aan de gesprekstafel van Veronica Inside. De overwinning van Feyenoord op PSV wordt al snel ingehaald door Gendts voetbal. De publieke aandacht voor De Bataven op Walburgen is tanende. Honderd bezoekers langs de lijn, vragen ze zich af. Maar dat geldt ook voor de rest van het Betuwse voetbal. Dan volgt een uiterst scherpe analyse over de toekomst van onze blessuurgevoelige Stijn Schaars. Johan Derksen zou er nog een puntje aan kunnen zuigen.

Prijs de Heer

Annemarie schenkt nog eens koffie in. Wanneer de toekomst van het kerkgebouw ter sprake komt, reageren de mannen nuchter. Er is nog weinig bekend. We zien wel, is de gelaten houding van de tuingroep. Over het onderhoud van het grasveld hoeven ze zich niet meer druk te maken. Dat mogen de nieuwe bewoners zelf uitzoeken, merkt Henk Rikken met een lach op.

Annemarie Buurman legt uit dat er gesprekken komen over de invulling en onderhoud van het kerkplein. Mogelijk blijft de vrijwillige tuingroep ook in de toekomst hard nodig. Theo Rensen hoor het gelaten aan. “Ik bun bijna tachtig en zie me dan graag lekker thuus zitten.” Geert van den Brink wil als afsluiting ook wat zeggen. “Prijs de Heer.”
 

   
   
 
 

Naar het archief