Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
De koningin inhalen (maandag 27 augustus) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door:
 

 

 

 

  Foto bestellen?
Zelfs de koningin heeft geen vrij drinken en mag het doen met 2 consumptiebonnen.
 

Wat is hier nou zo geweldig aan. Staan, hangen, de klets en een biertje drinken. De onderwerpen gaan nergens over. Niemand kan uitleggen wat het  Gendts gevuul nu inhoudt. Niemand heeft er ook behoefte aan. De twee gratis consumptiebonnen zijn nauwelijks voldoende om ien te drinken.

De takkenoptocht blijft een prachtig schouwspel. Dit jaar was wel een kentering waarneembaar. De jonge generatie lijkt het stempel te drukken. De tijd van tegendraadse acties lijkt terug te komen. Niet in de pas te willen lopen van de organisatie.  

Bij het oversteken van de Langstraat probeerde de begeleiders tevergeefs de mannen én vrouwen, te bewegen snel over te steken. Het antwoord, zitten op het asfalt. Auto’s konden niet meer verder.

In de Hendrik Braamstraat richting Nijmeegsestraat. Nee, zegt de optocht, wij gaan rechts af de lus in. Bij de Martinuskerk werd altijd knielend Avé Maria gezongen. Nee, zegt de optocht, doen we niet. GuG hoorde ook nieuwe kreten. Wij zijn geen Turken, maar Gendtse jongens. Daar moet een piemel in, is door de jonge generatie in Gendts beton gegoten. Wat ook blijft is het Gendts gevuul, inclusief met de Gendtse vlag.

 

 

 
   
   
   
 

Uut eige deus?

Een broodje als ondergrond?  

   
   
   

We gaan beginnuhhhh!

 
 

Naar het archief