Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Terugblik op een natte zaterdag (zaterdag 25 augustus) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door:
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
Met een terugblik op en natte zaterdag is de kop van onze kermis er weer af. De Gendtse vlaggen wapperen in alle straoten. Drommen mensen stiefelen naor een plèk op of achter de diek, Met kratten bier ien de kruiwagen, blagen mee in ien de winkelwagen, mannen drinken een biertje in een verwarmd bubbelbad, schuttersveurzitter Fred Heck  bepaalt en de schutterskoning is na een heerlijk opstootje Mark Venselaar. Hét gevuul van onze kermis. Niet uit te leggen. Houwe zo. Onze kermis is gewoon een  durpsfeest voor jong en oud.

Opeluchplèk

Waarom komen mensen naar het koningschieten. Niks nieuwsgierigheid. Toen Mark de ‘vogel’ er af schoot, was dat via sociale media en de durpse tam-tam binnen en mum van tijd bekend. Koningschieten is dé durpse opelugplèk vur de klèts. Biertjes en zoutjes sleupe ze van huus mee.

 
Het geroezemoes was een juiste waarneming. Mark Venselaar stond onder de mast. Vorig jaar wilde de vendelier van Sebastianus ook, maar een nieuw huis was een reden van uitstel. Alweer één kandidaat, werd er gefluisterd. Mark dacht, prima zo. Hij wil als derde Venselaar zo graag schutterskoning van Sebastianus worden. De formaliteiten zijn getekend. Hij denkt aan zijn eerste schot als op de valreep Koos Koster zich meldt. Ik doe ook mee. En waar is je vriendin, wordt er gevraagd. Effe bellen, zegt Koos. Het schuttersbestuur is in rep en roer. Veurzitter Fred van Heck mengt zich in de discussie. Reuring bij het koningschieten. Het regelement schrijft voor dat de kandidaat plus partner hun handtekening moeten zetten.

Koos heeft inmiddels gebeld. De vriendin is de verbaasde Milou Basten. Zij weet haar vriend er van te overtuigen dat het zonder enige voorbereiding onverstandig is om te schieten. Volgend jaar doen we mee, zegt Milou. Koos stemt in met de aangedragen oplossing. Toch oogt hij teleurgesteld. Hij wilde mee doen om de spanning wat op te krikken, zegt hij. Mark Venselaar kan opgelucht beginnen. 65 schoten had hij nodig om de handen in de lucht te mogen steken en zijn vriendin Aloys van der Velde te omhelzen. Hét koningspaar 2018-2019.
 
   
   
Bedrijfstrekker Grand Cafe 19  
 
   
De harmonie is dol op bierflessen. Vol ...................

..................... en leeg

De 14-jarie Lotte Spoeltman is jeugdkoningin 2018-2019 van St. Sebastianus. Vorig jaar deed ze al een serieuze poging, maar toe ging het mis. Ondanks dat ze goed had geoefend, stamelde ze.

Dit jaar nog een keer. "Ik was zo zenuwachtig."

   

De 72 jarige Piet van Swaaij controleert 'zijn'  vogel. De bescheiden schutter mag al zo'n veertig jaar de man de de houten vogel leveren. En nog steeds met heel veel plezier.

   

Ondanks het natte weer, moest het bubbelbad toch mee.

 

Reuring bij het koningschieten.

 
 
 
 

Naar het archief