Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Riefkoek van oma Lenie om 9 uur (maandag 27 augustus) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door:
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

Een vriendengroep maakt zich op voor kermismaandag. GuG ien de Nei’jstraot Op zoek naar het Gendts gevuul.

Lekker hoor oma, roept Bo Schaars met de duim flink omhoog. Bij Tom Oppers gaan de handen in de lucht als hij luidkeels meezingt met Corrie Konings: Ik heb een heel apart gevoel van binnen. De stemming in de tuin van Lenie Hendriks zit er goed in. Jarno Derksen heeft (weer) bier gehaald. Wilt u ook wat te drinken, vraagt hij. Lenie bedankt voor het aanbod. Ze lacht en geniet.
De pan is nu lekker heet, de riefkoeken bakken mooi bruin. En er is grei zat! En dat is ook wel nodig, want ze heeft een prupke jongelui in de tuin, die aanstalten maakt om kermis te vieren. Maar eerst zorgen voor een vette onderlaag, dan blief het bier bèter drieve, zo is het deskundig oordeel van Tom. En na afloop van de tent moet je eieren eten, weet Bo.

Voorgaande jaren was het begin van kermismaandag barbecueën. Dit jaar had Lenie aangeboden om voor ze riefkoek te bakken. Gezien de stemming en opmerking zit Lenie er volgend jaar weer aan vast. Dit is veul lekkerder dan een hamburger, roept Brent Geveling.

De Gendtse vlag wordt opgehangen. Bij momenten ontstaat er een serieus gesprek. Zo vinden ze zelf. Wat is zo bijzonder aan de Gendtse kermis. De takkenoptocht komt dan ter sprake. Het Gendts gevuul is aan buitenstaanders niet uit te leggen, zo is de brede opvatting. Jelle Bouwman lurkt aan zijn biertje. De riefkoeken smaken hem goed. Hij is geboren in Angeren en woont sinds een paar jaar in Gendt. Hij begeeft zich al een paar jaar met veel plezier in de kermistraditie, inclusief de takkenoptocht. “Ik ben er nog steeds niet achter waarom de Gendtse kermis zo’n geweldig feest is.”  

 

 

 
   
   
   
   
   
 
 

Naar het archief