Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

   
 
 
Mevrouw Gug bezoekt de pronkzitting   (zaterdag  27 januari)

Terug naar Vépé

 
Het zit er weer op, de pronkzitting van 2018. De grootste vraag die mensen elkaar daarna stellen is natuurlijk: “Had je er bij moeten zijn?”
 

Dit jaar was ons als publiek een vernieuwde opzet beloofd. De tekst luidde:

Voor de zaterdagavond is gekozen voor een nieuwe opzet. Nieuwe artiesten, oude bekende, een nieuwe dweilband en een DJ gaan zorgen voor een geweldige avond top entertainment van Gendtse bodem. We starten deze avond één uur eerder, namelijk om 19:11 uur. Na binnenkomst van ons prinsenpaar volgen zang, dans en sketches elkaar in een lekker tempo op, waardoor er aan het einde van de avond nog tijd is voor een knallende afterparty.

Hmm, of dat we nou echt hebben gemerkt dat het heel anders was dan voorheen weet ik nog niet. Uiteraard begon het een uurtje eerder, met als gevolg dat we naar mijn idee ook een uurtje eerder klaar waren. Aan het “volgen elkaar in lekker tempo op” kan mijn inziens nog wel gewerkt worden. De afterparty werd vooral gezien als moment om na- én bij te praten. Dweilband Fanfare wordt je Zeeziek vond ik top. Al had ik soms het idee dat niet iedereen in het publiek door had dat deze groep meer kan (en deed) dan de trompet blazen bij een rake uitspraak of grap. Fanfare wordt je Zeeziek was eigenlijk een doorlopende act waarbij je alert moet zijn. De humor zit soms in kleine en misschien wel onverwachte momenten.
 


Maar dat alles doet niets af aan het feit dat ik een geweldige avond heb gehad. Een aantal optredens doen je bijna dat je ons ons mooie Providentia zit ipv een schouwburg. Wat er voor mij echt uitsprong was:

 

- Kippenvel bij het lied waar Sem van der Hijden de avond mee opende. En niet alleen door het feit dat hiermee Tino Lippmann en Herman Hoogveld werden herdacht. Met een fotoserie werd duidelijke hoe belangrijk deze twee mensen voor de Gentenarren zijn geweest. Sem wist meteen de lat hoog te leggen voor de andere artiesten.
 

- Ook het trio René Kregting, Hugo Peters én Annemarie Buurman was ook volgens mijn tafelgenoten fan-tas-tisch. Annemarie als ‘vrijwillige’ assistente van de doorzaag-act, de goede timing qua komisch spel van beide heren én de Gendtse versie van Wim Sonnevelds Het Dorp waren steengoed.

Ik was verras door de wijze waarop Hugo zo’n nummer zingt, dat smaakt absoluut naar meer.

- De Gentekwekers scoorde punten door Gert Theunissen in het zonnetje te zetten met de uitreiking van het gouden dienblad. Maar wat mij¬¬¬ betreft was de wijze waarop Gert na de huldiging op het podium stond, áchter de zingende Gentekwekers, hilarisch. André van Duin had dit typetje niet beter neer kunnen zetten. Gezien de emotionele reactie van Prins Jan-Willem was dit een geweldige zet van de Gentekwekers.

- Hugo wist later op de avond het publiek nogmaals te verrassen. In de gedaante James Blond wist hij iedereen enorm te laten lachen. Omdat woorden in dit geval niet kunnen beschrijven hoe fan-tas-tisch hij eruit zag, hierbij toch deze onscherpe foto (Meneer GuG was bij dit optreden niet meer in de zaal). Voor alle mensen in het publiek zal een bezoek aan Wiecherink nooit meer hetzelfde zijn….

Om antwoord te geven op mijn eerste vraag… Ja, je had er zeker bij moeten zijn!
 

 
   
De gestopte Zwabberbent wordt bedankt De regie
En de prins zag dat het goed was Gertje krijgt zijn onderscheiding. Kijk hier voor meer
 

 

 
 
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 
 

Hallo,

Ik struin met pen en telefoon door het dorp. Ik wil mijn ervaring met u delen van bezoeken aan een activiteit, evenement of gewoon iets leuks van wat op mijn pad komt.  Als mijn ouderlijke mogelijkheid het toelaat, dan neem ik graag mijn gugjes Liz en Stan mee.  

Groetjes,

Mevrouw Gug


Psst,
Ik heb een blog

 

 

 

Foto bestellen
 
 

Archief van Mevrouw Gug