Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

   
 
 
Mevrouw Gug bezoekt de Speelweek Hulhuizen 

Terug naar Vépé

 
Vuurdoop

Bijkomend van een gezellige afsluiting van de Speelweek in Hulhuizen met kinderen en ouders, besluit ik dit te schrijven. Dit jaar deed onze dochter voor het eerst mee aan de Speelweek, onze vuurdoop dus. En soms móet je dit gewoon met mensen delen, daarom een top 5 van redenen waarom we zo enthousiast zijn.

      1 Een goed begin is het halve werk
Dat geldt ook voor de zomervakantie. Als overgang van de laatste schoolweek naar de grote vakantie, blijkt deze speelweek perfect. Kinderen kunnen nog wel met vriendjes en vriendinnen spelen, maar al genieten van een lekker vakantieritme.

2.
      Begeleiding
Voor een moeder die haar oudste kind van 6 of 7 jaar voor het eerst naar zo’n week brengt is het best “een moment”. Je laat ze toch ineens een hele dag “alleen” in de grote speeltuin. Wat ik nog niets wist was dat ze ingedeeld worden in kleine, overzichtelijke groepjes met kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. Daarbij heeft elk groepje minimaal 2 begeleiders (scholieren van de middelbare school bijvoorbeeld) en die blijven de hele week bij hen. Mijn dochter nam na de 5 dagen dan ook met een heeele grote knuffel afscheid van haar begeleidsters (dankjewel Maud en Sterre!).

3.
      Vrijheid
Al op de eerste dag, bij het opzetten van de tenten, krijg ik een soort festival gevoel. Doen waar je zin in hebt, genieten en gezelligheid. Hoewel er een mooi en gevarieerd programma is, hebben de kinderen ook tijd om “zelf” dingen te ondernemen (lees; (te veel) snoepen in de tent zonder dat iemand er iets van zegt). Wat is er nou leuker dan spelen met je vrienden en vriendinnen zonder dat je ouders er de hele tijd bij zijn.

      4.  Programma
De organisatie heeft een prachtig programma opgezet. Gevarieerd en ik denk dat er voor ieder kind wel een dag bij was die ze niet snel zullen vergeten. Van een speurtocht, tot knutselen en van stormbanen tot een heus circusoptreden.

5.
      Afsluiting
Aan het einde van de week is er op vrijdagavond de afsluiting. Dit jaar met een heuse circusvoorstelling door de kinderen zelf. Daarna was er tijd voor een hapje, drankje, loterij en verkoop van verschillende dingen. En ik moet zeggen, ook deze avond is een extra reden om mijn dochter volgend jaar weer op te geven voor de speelweek. Spelende kinderen, een drankje, muziek van Fanfare wordt je zeeziek en een zonnetje. Een mooi begin van de vakantie.

 Ik kan alleen maar hopen dat er de komenden jaren voldoende enthousiaste vrijwilligers zijn die zoveel energie steken in het organiseren van deze Speelweek. Ik ga de datum van de vooraanmelding in ieder geval goed in de gaten houden!

 
 
 
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 
 

Hallo,

Ik struin met pen en telefoon door het dorp. Ik wil mijn ervaring met u delen van bezoeken aan een activiteit, evenement of gewoon iets leuks van wat op mijn pad komt.  Als mijn ouderlijke mogelijkheid het toelaat, dan neem ik graag mijn gugjes Liz en Stan mee.  

Groetjes,

Mevrouw Gug


Psst,
Ik heb een blog

 

 

 

Foto bestellen
 
 

Archief van Mevrouw Gug