Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Straatfestival Laat de klinkers leven (zondag 15 april) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
Laat de klinkers leven. Een nieuw evenement van de Gendtse Winkeliers Vereniging (GWV) dat bewust buiten de veilige ‘braderie lijntjes’ is getekend en georganiseerd. En da’s gelukt. Het publiek heeft misschien wel het origineelste evenement van Lingewaard bezocht!

De GWV bestaat 50 jaar. Aanleiding om ons durp een ongewoon straatfeest aan te bieden. Een aantal ondernemers liet zich van hun gastvrije kant zien door gratis hun producten te laten proeven. Slager Wim Buurman had aan zijn gratis kippendij proeven een actie gekoppeld door een vrijwillige bijdrage te vragen voor Kika. Bloemsierkunst de Gent deelde gratis bloemen uit. Anderen hadden zich ingezet voor een bijzonder doe-activiteit. Muziek, theater, sport, mode, kijken, ontmoeten, kletsen, alles liep op het Julianaplein en in de Dorpstraat naadloos in elkaar over.
 
Voorzitter Henk Gertsen van de GWV liep dan ook met plezier over straat. Laat de Klinkers leven smaakt naar meer? Als het aan de trotse voorzitter wel. “Binnen het bestuur hebben wij het hier nog niet over gehad, maar als het aan mij ligt zeg ik absoluut ja.” Wanneer en hoe is nog een punt van discussie. Het concept staat in ieder geval in het Gčndtse winkeliersbeton gegoten.

Het evenement buiten de veilige lijntjes, komt op een moment dat binnen de GWV een discussie plaatsvindt over de braderie tijdens het Kersenfeest. De belangstelling van handelaren en publiek loopt terug. Een tendens dat ook landelijk speelt, weet Gertsen. Het concept braderie is landelijk over de houdbaarheidsdatum. Het kán anders, zo hebben de vrouwen van de organiserende werkgroep van de WVG bewezen.

 
   
 

Alberdeco: figuurtjes van marsenpein maken

Haak- en breicafé. Klik hier voor de patronen

 
   
 

Het theater

 

Gratis proeven bij Flintrop

 

Gratis proeven bij slagerij Buurman

   

Gratis proeven bij De klok

 
 

GuG roept de Living Status uit tot de knaller van de middag. Op naar de volgende pagina

 
 

Naar het archief van Actueel