Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Bloembollen poten Thorbeckeplein (zaterdag 17 november) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
In januari wordt duidelijk waar deze mensen van het Thorbeckeplein vandaag mee bezig zijn geweest. Volgens plan moeten in hartje winter aan de oost en westzijde van het plein sneeuwklokjes uit het gras ontwaken. In het kader van Lingewaard Doet hebben buurtbewoners zo’n 2.500 bloembollen gepoot.

In oktober hebben alle ienwoners van ons durp van de gemeente een cheque t.w.v. € 7,50 in de brievenbus gekregen. Met bijvoorbeeld bedoeling om het in hun eigen buurt te investeren. Maar ook de samenhang in de buurt stimuleren. En dat zat op het Thorbeckeplein wel snor, zo bewees vandaag de stemming. Zonder afspraak en gemor van buurtgenoten kon Frits Joosten zich de leidende rol van voorman naar zich toe eigenen.
 

Frits had onder meer de taak om het inrichtingsplan tot een goed einde te brengen. Tuincentrum de Pas heeft belangeloos een professioneel plan gemaakt om de sneeuwklokjes, krokussen, narcissen en de tulpen te verdelen. De rode tulpen ronden in mei de bloeitijd af. De Pas heeft als sponsoring ook een financiele duit in het zakje gedaan bij aanschaf van de tulpen.

Straatlantaarn

Het Thorbeckeplein heeft nog een initiatief bij de gemeente aangekondigd. Een straatlantaarn plaatsen bij hun jeu de boulesbaan. Die gesprekken lopen nog. Bij het plaatsen van een straatlantaarn op gemeentegrond gaan bij ambtenaren alle bellen rinkelen als het gaat om de verantwoordelijkheid. De stroomvoorziening ligt bij de bewoners.

 

 

De jongste en de oudste bewoner mogen voor de foto de officiële eerste bol in de grond stoppen.

Rikie van de Sant (83) en Siem Milder (9)

 

 

 

 

En dan is het de hogste tied vur de klets!

   
   
   

En dan het praatje ien de buurt

 
 

Naar het archief