Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Cultureel Podium Gendt (donderdag 22 november) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
De generatie zestigers weten het nog. Providentia was vroeger een Betuwse poptempel waar landelijk bekende bands kwamen optreden. Misschien heeft Providentia nog steeds de aantrekkingskracht van de mooiste theaterzaal van Lingewaard. Een stimulans om er iets mee te doen, dacht het stichtingsbestuur. Cultureel Podium Gendt (CPG) mag hier invulling aangeven. Vooralsnog vier keer per jaar met theater, cultuur en muziek. De aftrap is op 19 januari. Wes Leurs brengt liedjes en humor van Toon Hermans, onder begeleiding van een samengesteld orkest van professionele muzikanten.

CPG bestaat uit John Joosten, Marion Dummer en Sjaak Hendriksen. Wij willen iets doen dat leuk is voor Gendt én omstreken, legt Hendriksen uit.
Providentia mag niet klagen over de bezetting, weet Marion Dummer als beheerder te vertellen. “Maar onze mooie theaterzaal leent zich voor veel meer.” Providentia leent zich voor een publiek tot maximaal 400 mensen. “Waar vind je nog meer ruimte in Lingewaard”, zo vraagt ze zich af.

Doelgroep

De format van een avond is een combinatie van een voorstelling in het theater met een gezellige nazit in de foyer. Wij denken aan een gezellig avondje uit, zegt John. “En dan natuurlijk in Gendt.”
Over de doelgroep zijn de leden van CPG wat voorzichtig. De liedjes van Toon Hermans trekt een leeftijdsgroep vanaf 40 jaar. Dat betekent niet dat de jongeren worden uitgesloten, zegt Sjaak. Wat het vervolg is van de eerste avond, is CPG nog over in conclaaf. De belangstelling zal mede bepalend zijn. Er moeten eerst centjes worden verdiend. Toch kan het CPG het niet laten om hun vrije gedachten te laten gaan. Landelijk bekende artiesten is een wens. Maar ook regionale zanggroepen zijn mogelijk. Sjaak Hendriksen denkt spontaan aan een politieke avond tijdens de verkiezingen. CPG houdt het programma voornamelijk wel op cultuur. De misschien wel mooiste theaterzaal van Lingewaard mag best tot zijn recht komen.

Zaterdag 19 januari. Wes zingt Toon, aanvang 20.00 uur. Entree 15 euro, inclusief koffie of thee.
Voorverkoop bij The Read Shop Viergever.
 

 
 

 

   
 
 
   
   
 
 

Naar het archief van Actueel