Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Enquête winkelbezoek in Gendt  (dinsdag 30 oktober) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
In opdracht van de gemeente Lingewaard wordt een onderzoek gehouden om in kaart te brengen hoe bezoekers het winkelcentrum van Bemmel, Gendt en Huissen beleven. Voorzitter Henk Gerdsen van Winkeliers Verenging Gendt verwacht dat de uitkomsten voor ons durp vrij positief zullen zijn. De enquête wordt uitgevoerd door studenten van de HAN.

Aanleiding voor het onderzoek is dat de winkelcentra in Lingwaard leeg raken door concurrentie van Arnhem, Nijmegen en internet. Zo’n twee jaar is de gemeente al in gesprek om gezamenlijk naar een oplossing te zoeken. Gendt doet ook mee.

Bemmel Huissen

De studenten moeten onder meer in beeld brengen welke bezoekers naar Gendt komen en wat hun consumentengedrag is. Op de vraag wat de overeenkomsten en verschillen tussen Bemmel, Gendt en Huissen zijn, heeft Gerdsen zelf een uitgesproken mening. Bemmel wil bezoekers trekken uit Nijmegen Noord. Huissen maakt zich sterk als een Bourgondische stadje, maar merkt de aantrekkingskracht van Kronenburg.

De winkels in Gendt richten zich een stuk minder op consumenten buiten hun dorpsgrenzen, legt Gerdsen uit. “Wij hoeven ons zeker niet te richten op Arnhem en Nijmegen.” Gendt trekt wel de nodige bezoekers uit Haalderen, Doornenburg en Angeren. Daarnaast is het campingseizoen erg belangrijk voor de Gendtse winkeliers.

Campinggasten zijn over het algemeen dik tevreden over het winkelaanbod en horeca in Gendt. Voor de dagelijkse boodschappen kun je er goed terecht is hun opvatting. De voorzitter van WVG is het daarmee eens. Gendt is een gezellig dorp. “Bovendien kun je in Gendt bijna overal je auto voor de winkel parkeren.”
Gerdsen hoopt dat de enquête ook mensen bereikt die kritisch zijn. Mensen die kunnen aangeven waar Gendt nog behoefte aan heeft. Suggestie zijn welkom.
Het college heeft altijd aangegeven de winkeliers te willen ondersteunen, weet de voorzitter. Hij denkt een subsidies voor ‘dingen ’ die uit de enquête naar voren om tot uitvoering te kunnen brengen.

De enquête eindigt op 30 november. Eind januari brengen de studenten verslag uit aan de gemeente.

 
 
 

Naar het archief