Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Afscheid raadsleden (donderdag 28 maart) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

Lingewaard heeft afscheid genomen van raadsleden die bij gemeenteraadsverkiezingen niet zijn herkozen of zich niet beschikbaar hebben gesteld voor de nieuwe raadsperiode.

Gendt heeft afscheid genomen van twee raadsleden.
Jacqueline Leenders stond op een niet verkiesbare plaats. Ze heeft in Gendt wel campagne gevoerd, maar kreeg te weinig voorkeurstemmen om terug te kunnen keren in de raad.
Jacqueline begon haar raadscarrière direct na de gemeentelijke herindeling in 2001. 

Voor het langjarig raadslidmaatschap is ze koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ben Geurtz stond voor B06 als derde op de verkiezingslijst. Omdat B06 een zetel verloor én is gepasseerd door een kandidaat met voorkeurstemmen, heeft het Gendtse raadslid de politieke arena onvrijwillig moeten verlaten.

Gemeente Gendt

Zijn raadscarrière begon bij de gemeente Gendt. Voor AWG Gendt was hij raadslid van 1994 tot de herindeling in 2001. In 2010  kwam hij als raadslid terug voor B06. Tot 2018. De slechte verkiezingsuitslag kwam voor Geurtz en B06 als een verrassing. Als dank voor zijn raadswerk kreeg hij uit handen van burgemeester Schuurmans  de vlinder van de gemeente Lingewaard. Zijn afscheid wordt vervolgd zo was het geroezemoes.


4 raadsleden 

Gendt heeft nu toch weer 4 raadsleden. José Bruêns als nieuw raadslid voor GroenLinks. Blijvers zijn René Derksen (Lokaal Belang Lingewaard) Theo Aaldering (VVD) en Marijke van Aalten (lingewaard.NU).

 
   
 
 

Naar het archief van Actueel