Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Van Herberg naar appartementen Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

De biertap stond al droog, maar lijkt nu na ruim honderd jaar definitief uit zalencentrum De Herberg te verdwijnen.  Het college is akkoord gegaan met het verzoek van het Gendtse SOM Vastgoed die de Herberg wil verbouwen tot 6 appartementen. Het koopcontract is nog niet getekend.

Het pand staat al geruime tijd leeg. Leegstand is in zijn algemeenheid onwenselijk, vindt het college. “Door het toestaan van de woonfunctie wordt een zinvol gebruik van het pand mogelijk.” De gemeente in de nieuwe bestemming zelfs een pluspunt voor de omgeving. “Gesteld kan zelfs worden dat de woonfunctie beter aansluit op de omgeving dan de functies die op grond van het bestemmingsplan kantoren en horeca.”

De ‘drooggelegde‘ Herberg krijgt 4 appartementen op de begane grond een 2 appartementen op de bovenverdieping. Parkeren kan ruimschoots op eigen grond.

Kermis

Hoewel het koopcontact nog niet is getekend, lijkt de verkoop een flink stuk dichterbij. Harry en Henny Boerstal gaan straks in Doornenburg wonen. Maar eerst een afscheid. Kermisdinsdag op 28 augustus wordt een afscheidsfeest, zo verzekert Harry. Nog één keer de ouderwetse kermis op het Herbergplein. “Ik wil dan op gepaste wijze afscheid nemen van de kermis én van Gendt.”

 
 
 

Naar het archief van Actueel