Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Aandacht voor kruising Kapelstraat (vrijdag 9 november) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

De kruising Kapelstraat -  Hegsestraat staat weer op de politieke agenda. De kruising is opgenomen in het Integraal Ontwikkelingsplan Gendt (IGOP). De weg naar een oplossing is echter nog lang.

De drukke kruising is vooral gevaarlijk en onoverzichtelijk voor fietsers en voetgangers. De VVD noemde de situatie in het begrotingsdebat van afgelopen week een ‘doorn in het oog’. Het liberale raadslid Theo Aaldering uit Gendt had het item gebruikt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018

Toch moet die politieke aandacht met een korrel zout worden genomen. Tijdens de vorige collegeperiode was er al aandacht. Toen kwam het voltallige college op verzoek van Platform Gendt naar de situatie kijken. Meer dan het tonen van belangstelling begrip zat er toen niet in.

Nu heeft het college een stappenplan gemaakt. De planning is in 2019 een analyse van de verkeerssituatie te maken om vervolgens verbetervoorstellen te formuleren. Bewoners, wijkplatforms en belanghebbenden worden hierbij betrokken.
Ze moeten wel geduld hebben. Het proces voor een veilig kruispunt staat amper in de steigers. Budget moet nog worden gevonden.

Verkiezingen

Op zijn vroegst zijn ‘mogelijke verbeteringsvoorstellen’ in 2022 te verwachten, meldt het college. Juist het verkiezingsjaar voor de samenstelling van een nieuwe gemeenteraad.  

 

 

 

 
 
 

Naar het archief