Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Uitbreiding kleedkamers pakt duurder uit  (maandag 22 oktober) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
Als GuG op Sportpark Walburgen aan Walburgerboy Theo Eltink vraagt waar de locatie ligt voor de bouw van kleedruimte, reageert hij met ongeloof. “Komen die er dan?” Jazeker, volgend jaar, meldt het college. In de begroting 2019 hebben ze een budget opgenomen van 100.000 euro, maar eerst moet er nog wat geregeld worden.

Voorzitter Arold de Jong van voetbalvereniging De Bataven praat al langer dan een jaar met de gemeente over uitbreiding. 2 kleedlokalen en sanitaire ruimten. Vorig jaar zei De Jong dat De Bataven al jaren kampt met een capaciteitsprobleem in kleedruimte. Vooral op de zaterdag is het erg druk op Sportpark Walburgen. De jeugd zit soms met meerdere teams tegelijk in een kleedlokaal. Met deze uitbreiding kan De Bataven voorlopig vooruit, zei de voorzitter vorig jaar. De Jong zei vorig jaar dat de bouw naar verwacht na de winter zou kunnen beginnen.
 

Maar bij gemeentelijk procedures moet je geduld hebben. Een jaar geleden werd de investering aangekondigd. Op 8 november stelt de gemeenteraad de begroting vast, waarin wordt uitgegaan van een investering van 100.000 euro. De bouw moet nog worden aanbesteed maar er wordt nu al rekening mee gehouden dat dat de prijs hoger zal uitvallen. “Het was de bedoeling samen met de uitvoering te starten, maar door de huidige marktomstandigheden blijkt de prijs fors te zijn gestegen.” Het college gaat met het voorstel naar de raad om het budget op te hogen. Daarna vindt de aanbesteding plaatsvinden.

De actuele planning voor de bouwstart is in het tweede kwartaal 2019.
 

 

 

 
 
 

Naar het archief